Ljetni kamp u Trebinju okupio 70 mladih iz Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ljetni kamp u Trebinju okupio 70 mladih iz Srpske

Izvor: Srna | Datum:04.07.2017.

U Trebinju je sinoć otvoren Ljetni kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske koji je okupio 70 mladih.

Oni će pohađati višednevnu obuku u potrebnim vještinama i znanjima iz domena misije najveće svjetske humanitarne organizacije.

Otvarajući kamp, zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić poželio je mladima Crvenog krsta uspješan rad i izrazio uvjerenje da će stečenim znanjima i novim iskustvima biti najbolji promoteri misije ove organizacije u svojim sredinama.

Upravnik Ljetnog kampa Marijana Krsmanović podsjetila je da se kamp održava već 15. godinu, a petu u Trebinju, napominjući da su prisutna djeca iz devet regija, učenici šestog i sedmog razreda osnovne škole.

Koordinator za rad sa podmlatkom u Crvenom krstu Republike Srpske Veselinka Trobok kaže da će polaznici u narednih sedam dana proći edukativne programe, radionice iz poznavanja misije i istorijata Crvenog krsta, zdravstvenog prosvjećivanja, prve pomoći i uloge Crvenog krsta u školama.

"Osnovno što ih učimo jeste da budu humani i spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna", rekla je ona.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: