Ekipa HRUPJELA pobjednik Olimpijade | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Ekipa HRUPJELA pobjednik Olimpijade

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.07.2017.

Ekipa Hrupjela pobjednik je 61. Olimpijade u malom fudbalu „Jelen kup 2017“.

Do svog drugog trofeja tradicionalnog kvartovskog takmičanja u malom fudbalu Hrupjela su stigla sinošnjom pobjedom u finalu protiv ekipe Mokrih dolova rezultatom 4:1.

Za pobjednike Olimpijade tri puta pogodio je Zoran Milić, a jednom Dario Marinović – dok je strijelac jedinog gola za Mokre dolove bio Milan Jelačić.

U Hrupjela idu trajni i prelazni pehar, uz novčanu nagradu od 3.000 KM. Drugoplasirani Mokri dolovi nagrađeni su sa 1.000 KM, dok je 600 KM za trećeplasiranu ekipu osvojila Gorica, koja je u utješnom finalu bila bolja od ekipe Glavne ulice rezultatom 3:1.

Za najboljeg igrača Olimpijade proglašen je Vido Milojević iz ekipe Hrupjela, najbolji golman je njegov saigrač Dušan Berak, dok su priznanje najboljeg strijelca turnira podijelili Vlado Bogdanović iz Gorice i Zoran Milić, takođe iz Hrupjela – sa po sedam postignutih golova. Najperspektivniji igrač Olimpijade je Miloš Savić iz Gorice.

„Od prve utakmice smo bili dobri – do finala smo samo jednu utakmicu izgubili. A u finalu – zaslužena pobjeda. Imamo igrača koji igra evropski fudbal – a s njim možemo svakoga pobijediti“, kaže Trifko Ateljević, kapiten Hrupjela, te dodaje da će se sa „Brekane“ radost trijumfa preseliti u prostorije mjesne zajednice u ovom naselju, gdje će do kasno u noć Hrupjelčani proslavljati svoj drugi do sada osvojeni pehar na Olimpijadi.

Trifko Ateljević i Dario Marinović

A „evropski fudbal igra“ pojačanje iz Dubrovnika Dario Marinović, koji ističe da će i ubuduće ostati vjeran svojoj ekipi na trebinjskom kvartovskom turniru.

„Već tradicionalno igram za Hrupjela i to će se teško promijeniti. S njima sam i prijatelj – nije to da samo dođem ovdje na turnir. I stvarno se osjećam zadovaljan što mogu da pomognem da osvojimo ovakav jedan turnir – kad vidim da je ljudima zaista stalo do toga. Vidimo se i dogodine – nadam se da ćemo odbraniti ovaj pehar“, kaže Marinović.

I u organizaciji zadovoljni ovogodišnjom Olimpijadom.

„Tokom cijelog takmičenja stadion je bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta. Utakmice su bile veoma kvalitetne. U listu strijelaca se upisalo 67 igrača, postignuto je preko 170 golova – a to je dokaz dobre i kvalitetne igre“, ističe Petar Čolović, komesar ovog takmičenja.

Organizator tradicionalne Olimpijade u malom fudbalu je JU Trebinjesport, a pokrovitelj Grad Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: