Bileća trči maraton (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Bileća trči maraton (VIDEO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.10.2017.

U Bileći se 5. novembra održava prvi polumaraton u bogatoj sportskoj istoriji ovog grada, a očekuje se učešće do 300 maratonaca iz desetak zemalja kako iz regiona tako i iz Evrope i Afrike.

Pokrovitelj 1. Bilećkog međunarodnog polumaratona je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Organizator je opština Bileća, a suorganizator i nosilac tehničke pripreme Zavičajni klub „Osvit“ Bileća.

„Stazama Bileće trčaće dvadeset učesnika Olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i balkanskih prvenstava, nosioci državnih rekorda. Fond nagrada je izuzetno bogat, a osim glavne trke organizuje se i trka zadovoljstva (5 km) kao i trka za djecu do 7 godina (100, 200, 300 m). U trci zadovoljstva i ‘bambi’ trci očekujemo učesnike iz svih opština regiona! Želimo da se što bolje družimo i da pobjednik trke bude prijateljstvo“, kaže za Radio Trebinje predsjednik Organizacionog odbora Ljubo Trklja, koji je i sam uspješan maratonac.

Staza duga 21 kilometar ide ulicama Bileće sve do jezera i biće itekako atraktivna sa dosta uspona i nizbrdica, što će biti veliki izazov za polumaratonce.

„Najiskrenije želimo da Bileću predstavimo u najboljem svjetlu i da učesnici trke upoznaju turističke i kulturno istorijske lokalitete našeg grada i u tom cilju je trka planirana i trasa markirana. Naša najiskrenija namjera je da budemo dostojanstveni domaćini ovog istorijskog događaja koji, nadamo se i vjerujemo, piše prvu stranicu bogate istorije. Želimo na djelu da pokažemo čovjekoljublje, gostoljublje, dobrotoljublje i gospodstvenost a sve u cilju afirmacije kako Bileće, tako i naše Hercegovine i Republike Srpske. Ovo je prvi polumaraton u istoriji Bileće a mi se najiskrenije nadamo da će ova viteška disciplina postati tradicionalna u našem gradu. Novčano nagrađujemo prvih pet u ženskoj i muškoj kategoriji. Fond nagrada se uvećava zavisno od sponzora. Želimo da naši pehari budu unikatni, tj. od čuvenog bilećkog kamena“, ističe Trklja.

Ljubitelji zdravog života, sporta, dobrog druženja dođite, trčite u Bileći, trčite ka ljubavi, radosti, sreći“, poručuju iz Organizacionog odbora, koji je za ovu priliku uradio i himnu maratona.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: