Gacko: Na Čarni festu Jana Antelj osvojila prvu nagradu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gacko: Na Čarni festu Jana Antelj osvojila prvu nagradu

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:07.12.2017.

Na Čarni festu u Lazarevcu, učenica trećeg razreda Muzičke škole „Sveti Roman Melod“, Jana Antelj, osvojila je prvu nagradu u klasi profesora Miljana Gutovića. Takmičenje je održano 28. novembra, a u pitanju je smotra skala i etida, za učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola kao i studente klavira.

Jana je bila jedini predstavnik muzičke škole iz Gacka. Od polovine septembra svakodnevno je vježbala sa profesorom Gutovićem, a kako kaže, nagradi se nisu nadali. Želja je bila tek tolika da učestvuje i bude zapažena. I pored jake konkurencije, trud i rad se ipak isplatio i nagradio.

„Ni profesor ni ja nismo očekivali prvu nagradu. Naporno smo vježbali svakog dana, po sat vremena i više, uključujući i vikende. Drago mi je da sam baš ja bila predstavnik naše škole, a ova nagrada mi daje podstrek da i dalje radim i vježbam“, kaže Jana.

Prema riječima profesora Gutovića, uprava škole zajedno sa nastavnicima odlučila je da Jana predstavlja školu na tom takmičenju. Rezultat je pokazao da nisu pogriješili i svi su vrlo zadovoljni njenim uspjehom, jer je to, kako kaže, uspjeh i muzičke škole.

„Presudila je spretnost, ambicija, dosadašnji rezultati ali i želja za radom i napredovanjem. Jana sve to posjeduje, pa je odabir da bude predstavnik škole na ovom takmičenju, pao baš na nju. Nismo pogriješili“, kaže Gutović, ukazujući na veličinu takmičenja koje je brojalo škole iz Srbije sa mnogo dužom tradicijom od naše.

Jana ima i talenat i ambiciju da želi da radi, a pored svega toga ima i veliku podršku roditelja.

Prošle godine bila je druga na takmičenju u solfeđu koje je takođe održano u Lazarevcu. Odličan je đak šestog razreda osnovne i trećeg razreda muzičke škole. Aktivna je i u mnogim drugim vannastavnim aktivnostima, za koje kaže da su pravi odmor i vrijeme za druženje. Odbojka je velika ljubav, ali, na prvo mjesto bi ipak stavila klavir. O budućnosti još uvijek ne razmišlja mnogo, ali jedno je sigurno – i dalje će nastaviti da se trudi i svira klavir. Veliku podršku pružaju joj roditelji i prijatelji, i kako kaže, da nije bilo njih i profesora Gutovića, ne bi postigla ovakav uspjeh.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: