Skupština ŽOK Gacko: Antunović novi-stari predsjednik, Tepavčević potpredsjednik | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Skupština ŽOK Gacko: Antunović novi-stari predsjednik, Tepavčević potpredsjednik

Izvor: Herceg TV | Foto: Arhiva | Datum:29.12.2017.

U četvrtak je u sali Skupštine opštine Gacko u prisustvu 30-ak delegata održana redovna izborno-izvještajna Skupština Ženskog odbojkaškog kluba "Gacko".

Rezultat slika za žok gacko

Prisutni delegati u prvom dijelu zasjedanja usvojili su izvještaj o radu i finansijki izvještaj kluba za mandatni period 2013-2017. Predsjednik kluba Radoica Antunović govorio je o postignutim rezultatima kluba u prethodnom četverogodišnjem periodu ističući da je u odnosu na posljednju Skupštinu kada je seniorska ekipa dvije godine uzastopno završavala trećeplasirana u Premijer ligi BIH, uslijedio niz uspješnih godina. Seniorska ekipa ŽOK Gacko protekle četiri godine bila je vicešampion BiH, jedanput pobjednik Kupa BiH i dva putaa finalista Kupa BiH te tri puta finalista Kupa RS. Takođe, mlađe kategorije ŽOK Gacko ostvarile su značajne uspjehe pa su u sezoni 2014/15 kadetkinje bile šampionke Republike Srpske i vicešampionke Bosne i Hercegovine, dok su juniorke u sezoni 2016/17 bile vicešampionke RS i šampionke BiH. U periodu od 4 protekle godine ekipe ŽOK Gacko osvojile su tri trofeja i čak 14 medalja što je skoro prosjek od četiri medalje godišnje, istakao je Antunović a Skupština ocijenila kao impresivan rezultat.

Govorilo se i o finansijskim rezultatima kluba gdje je istaknuto da grant iz budžeta opštine Gacko je u proteklom periodu iznosio oko 70% budžeta kluba uz konstantno uvećanje udjela sponzora u proteklom periodu. Sa sve većim uvećanjem sponzorskog tima u proteklim godinama finansijsko poslovanje kluba je značajno olakšano, sa tendencijom da polovinu cjelokupnih sredstava obezbjeđuje opština Gacko a drugu polovinu sponzori i donatori kluba.

Skupština je jednoglasno za predsjednika kluba ponovo izabrala dosadašnjeg predsjednika Radoicu Antunovića, koji je ujedno i zamjenik načelnika opštine Gacko, za potpredsjednika je imenovan Željko Tepavčević, predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko dok su za članove Upravnog odbora imenovani još Dragutin Papović, Ranko Košutić i Radovan Papović, a za generalnog sekretara kluba imenovan je Goran Koprivica. Imenovan je i Nadzorni odbor u sastavu: Siniša Boljanović - predsjednik, i članovi Danijela Govedarica (bivša igračica kluba) i Momo Pljevaljčić (trener u klubu).

Iz ŽOK Gacko najavljuju da za naredni četverogodišnji period imaju u planu dalje jačanje seniorske ekipe sa ciljem osvajanja šampionske titule, uz ravnomjernu podršku omladinskoj školi sa ciljem da ostanu lider u regiji u proizvodnji mladih i talentovanih igračica.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: