Žalba je uspjela: UEFA Crvenoj Zvezdi dozvolila dolazak publike na utakmicu protiv CSK | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Žalba je uspjela: UEFA Crvenoj Zvezdi dozvolila dolazak publike na utakmicu protiv CSK

Izvor: Blic | Datum:07.02.2018.

Žalba je uspjela - Crvena zvezda će imati podršku publike u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA, odlučila je Evropska kuća fudbala.

UEFA je na zasjedanju svoje Disciplinske komisije, donijela konačno rješenje u kome se navodi da se mijenja prvostepena odluka o kazni Crvene zvezde, kojom je bilo predviđeno da zbog podrške Ratku Mladiću tokom gostovanja ekipi BATE Borisov, crveno-beli pred praznim tribinama igraju protiv "armejaca" 13. februara.

To je potvrđeno i najprije na klupskom sajtu u ponedeljak ujutru, a sada i na zvaničnoj internet prezentaciji evropske kuće fudbala. Tamo se navodi da je prvobitna kazna promijenjena tako da ona sada glasi "da se Zvezdi izriče uslovna kazna, u trajanju od dvije godine, tokom kojih će u slučaju ponavljanja kršenja propisa igrati meč bez publike", te da je prethodna finansijska globa (50.000 evra) smanjena na 30.000.

“Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspjeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa, kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u cijelom procesu, prije svega advokatu Zoranu Damjanoviću i predsjedniku naše pravne komisije Draganu Miloševiću “, rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: