Fočanke prvakinje Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Fočanke prvakinje Srpske

Izvor: RTRS | Datum:28.03.2018.

Odbojkšice Maglića iz Foče pobjedom nad banjalučkom Inovom, rezultatom 3:1, prvakinje su Republike Srpske i plasirale su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Fočanke su zasluženo slavile šampionsko zlato i plasman u Premijer ligu BiH. U prvom setu tijesna pobjeda 25:22, drugi je završen pobjedom Banjalučanki sa 34:32. Posljednja dva seta bila su odlučujuća za odbojkašice Maglića – 25:12 i 25:14.

Priželjkivano zlato nakon vicešampionskog statusa, u posljednje dvije godine slavila je i Marina Kapuran koja je u ovom odlučujućem susretu Magliću donijela najviše bodova. U jednom su saglasni - ovo je istorijska pobjeda.

"Borili smo se, hvala svima na podršci", ističe trener OK "Maglić" iz Foče Vlado Vuković.

Iz Inove stižu čestitke za šamionke Republike Srpske i nove Premijer ligašice BiH.

"Zaslužena pobjeda, svaka čast Fočankama", rekao je i trener OK "Inova" iz Banjaluke Dario Savović.

Zainteresovanost za odlučujući susret bila je velika, a podrška im je stigla i od komšija.

Oba tima vodila su veliku borbu od prvog kola, od kada su do odlučujećeg meča osvojili po 16 pobjeda i poraz. Iako su Fočanke imale tri boda manje, pobjedom sa 3:1 u setovima, osvojile su zlatni pehar Republike Srpske.

Podsjećamo, ovo je drugo zlato u Odbojkaškom klubu "Maglić" – muški tim je 2016. godine osvojio titulu šampiona Republike Srpske, čime su se plasirali u Premijer ligu BiH.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: