Košarkaške selekcije Srbije uspješnije na saboru | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Košarkaške selekcije Srbije uspješnije na saboru

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.12.2016.

Selekcija košarkaške lige Srbije pobijedila je sinoć u Trebinju reprezentaciju Republike Srpske rezultatom 79:71, u revijalnom susretu 20. Košarkaškog sabora.

Sabor tradicionalno organizuje Košarkaški savez Republike Srpske, a ove godine po prvi put domaćin je Trebinje i sportska dvorana „Miloš Mrdić“.

I u susretu ženskih selekcija bolje su bile košarkašice lige Srbije, koje su reprezentaciju Republike Srpske pobijedile rezultatom 97:62.

Na saboru su dodijeljena i priznanja za najboljeg košarkaša i košarkašicu Republike Srpske u ovoj godini.

Tamara Kapor

Priznanje najboljeg košarkaša Srpske pripalo je Drašku Albijaniću igraču „Igokee“, dok je najbolja košarkašica u 2016. godini Trebinjka Tamara Kapor, igračica „Budućnosti“ iz Podgorice.

„Posebna čast i zadovoljstvo jer je ovo moje prvo veće priznanje. Veoma mi je drago, posebno što je ovaj sabor održan u mom rodnom gradu, gdje sam počela da igram košarku“, istakla je Kapor za Radio Trebinje nakon utakmice.

Pored utakmica održana su i takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.

Dragan Ćazić, sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske i Milan Lužajić

Najsigurniju ruku imao je Trebinjac Milan Lužajić, iz reprezentacije Republike Srpske, dok su najatraktivnijim ocijenjena zakucavanja Nemanje Nenadića, iz selekcije lige Srbije. 

Nemanja Nenadić

Pomoćnik selektora muške reprezentacije Republike Srpske na sinošnjoj utakmici bio je trener „Svislajon“ Leotara Radoslav Ivanković, dok je za najbolji tim RS zaigralo i pet igrača trebinjskog kluba: Milan Lužajić, Đorđije Ninković, Bojan Pelkić, Vladimir Aleksić i Luka Radmilović.

Na klupi ženske selekcije Srpske asistirao je trener ŽKK „Trebinje 03“ Milorad Nadaždin, a na spisku reprezentativki bile su i Julija Papović i Marija Kešeljević, iz trebinjskog košarkaškog kluba.

U najbolji tim Srpske pozvane su i Trebinjke Tamara Kapor iz podgoričke „Budućnosti“ i Milica Ćuk iz banjalučkog „Mladog Krajišnika“, dok je Miljana Džombeta iz ekipe „Vrbasa“ branila boje selekcije lige Srbije.



Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: