Mijat Gaćinović zakucao Kup Njemačke! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Mijat Gaćinović zakucao Kup Njemačke!

Izvor: mondo.ba | Foto: Guliver/Getty Images/Maja Hitij | Datum:20.05.2018.

Ajntraht Frankfurt savladao Bajern Minhen i poslije 30 godina ponovo osvojio DFB Pokal. Gaćinović u sudijskoj nadoknadi "ovjerio" pobjedu.Dva finala izgubili su fudbaleri Ajntraht Frankfurta, ali su iz trećeg pokušaja stigli do trofeja koji su čekali tri decenije.

Golovima dvostrukog strijelca Ante Rebića te pogotkom Mijata Gaćinovića u sudijskoj nadoknadi ekipa Nike Kovača savladala je Bajern 3:1 na Olimpijskom stadionu u Berlinu i stigla do trofeja Kupa Njemačke, ukupno petog u klupskoj istoriji.

Ajntraht Frankfurt tako je spasio sezonu i poslije posrtanja u finišu sezone u Bundesligi osvajanjem Kupa ipak stigao do plasmana u Ligu Evrope.

Ante Rebić prošle godine postigao je gol u finalu, ali je njegova ekipa poražena sa 2:1 od Borusije Dortmund.

Ove godine hrvatski napadač dva puta pogađao je mrežu Bajerna, koji je uspio da pogotkom Levandovskog anulira prednost Ajntrahta, ali ne i da u finišu odgovori na njegov drugi pogodak.

Svoj prvi gol Rebić je postigao u 11. minutu , poslije izgubljene lopte Džejmsa Rodrigeza na sredini terena.

Uslijedilo je dodavanje za Rebića i munjevita kazna za vođstvo 1:0.

Uprkos činjenici da je pogotkom protiv Štutgarta Luka Jović odveo Ajntraht u finale Kupa Njemačke, finalni meč protiv Bajerna presjedio je na klupi.

Bajern je odgovorio u 53. minutu tečnom akcijom i povratnom loptom za Levandovskog. Odbrana Ajntrahta to nije ispratila i poljski napadač rutinski je poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Bavarci su u drugom poluvremenu pritisnuli protivnika , ma malo je nedostajalo da u 78. minutu stignu i do vođstva. Humels je pogodio prečku, a samo četiri minute kasnije sve se preokrenulo i to poslije njegove greške.

Da Kosta se izborio za jednu loptu duboko na svojoj polovini i odmah ju poslao naprijed, a štoper Bajerna zakasnio je sa intervencijom i Rebić je stigao do lopte koju je rutinski poslao iza leđa Ulrajha za 2:1.

U međuvremenu u igru je ušao i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović, a upravo on je definitivno riješio pitanje pobjednika u Berlinu.

Igrao se šesti minut sudijske nadoknade, svi igrači Bajerna uključujući i golmana Ulrajha otišli su u šesnaesterac Ajtrahta, ali je Vilans izbio loptu poslije kornera, a Gaćinović krenuo sam na prazan gol i rutinski završio akciju za 3:1 i veliku pobjedu Ajntrahta!


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: