Rekord: Đoković osvojio Indijan Vels i peti put! | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Rekord: Đoković osvojio Indijan Vels i peti put!

Datum:21.03.2016.

Novak Đoković postao je prvi teniser koji je pet puta uspijevao da pobijedi u Indijan Velsu. U finalu je bio bolji od Miloša Raonića 2:0 (6:2, 6:0) i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom sa 27 masters trofeja.

Novak Đoković - Foto: Getty ImagesNovak Đoković ispisao je nove stranice istorije mastersa u Indijan Velsu. Najbolji teniser svijeta postao je prvi igrač od kada se igra turniru u Kaliforniji, a to je na aktuelnom terenu od 1987, ukupno od 1974. godine, koji je pet puta pobjeđivao.

Do posljednjeg turnira sa četiri titule bio je izjednačen sa Rodžerom Federerom. Đoković je pobjeđivao 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. Švajcarac više nije rekorder ni po broju osvojenih pehara u nizu, jer ih Đoković sada ima isto - tri.

Ni Rafael Nadal više nema najviše masters titula! Novak se pobjedom u Indijan Velsu izjednačio na prvom mjestu sa Špancem. Obojica imaju po 27 trofeja, dok Federer na trećem mjestu u riznici trofeja ima 24 sa masters turnira.

Miloš Raonić u finalu nije imao nikakve šanse. Od prvog do posljednjeg gema dominirao je prvi igrač svijeta - 2:0 (6:2, 6:0).


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: