Federer pauzira do Rolan Garosa | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Federer pauzira do Rolan Garosa

Izvor: B 92 | Datum:03.04.2017.

Švajcarski teniser Rodžer Federer vjerovatno će napraviti pauzu poslije osvajanja Mastersa u Majamiju i propustiti čitavu sezonu šljake.

Federer pauzira Rolan Garos (Foto:Julian Finney/Getty Images) -

Federer je u nedjelju osvojio i drugi Masters u sezoni pobjedom nad Rafaelom Nadalom u finalu (6:3, 6:4), poslije čega je saopštio da gotovo izvjesno neće igrati do Rolan Garosa.

Četvrti igrač na ATP listi, koji je sezonu počeo na 17. poziciji, igra u nevjerovatnoj formi od samog starta – osvojio je Australijan open i Indijan Vels prije Majamija, a uspio je da veže četiri trijumfa nad Nadalom, što mu se nikada u karijeri nije desilo.

“Sada ću više razmišljati o odmoru, biće to preventive radi. I dalje mogu da promijenim raspored ako zbog nečega budem zažalio, ali sam tek odlučio. Nemam više 24 godine, moram da biram trenutke kada ću biti na vrhuncu i da pokušam da ostanem zdrav. Takođe, prošle godine koljeno se ponašalo čudno na šljaci, pa će preskakanje sezone za toj podlozi biti dobra stvar. Iako mislim da se to nije događalo zbog šljake, ali moja ljekarska ekipa smatra da bi takav izbor bio pozitivan. Siguran sam u svoju odluku, razmišljao sam sa timom da je promijenim nakon osvajanja Indijan Velsa, ali na kraju dana, moram da razmišljam o zdravlju. Moram da budem zadovoljan svim segmentima svog života – ličnim, privatnim, profesionalnim, životom na terenu... Ne mogu da izdržim ovakav ritam svakoga dana – želja će jednostavno nestati. Radije ću ići korak po korak i igrati sa mnogo energije i zadovoljstva. Tada ću moći to da dijelim sa svima. U suprotnom – jedino što ćete vidjeti jeste da samo želim da izađem na teren. Ne želim da budem takav čovjek, stvarno ne želim“, rekao je Federer.

To znači da će Švajcarac preskočiti Masterse u Monte Karlu, Madridu i Rimu.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: