Rolan Garos: Novak na Nadala u polufinalu | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Svijet

Rolan Garos: Novak na Nadala u polufinalu

Izvor: Blic | Foto: Getty Images | Datum:26.05.2017.

Novaku Đokoviću će na putu ka odbrani trofeja na Rolan Garos prvi rival biti Marsel Granoljers.

Novak Đoković (foto:Getty images) -

Novak će u prvom kolu igrati protiv Granoljersa, 76. tenisera svijeta. Njih dvojica su do sada igrala tri puta i sva tri puta je Novak bio uspješniji. Posljednji put su snage odmjerili 2013. u Šangaju kada je Novak slavio sa 6:2, 6:0.

Za Đokovića ne bi to trebalo da bude težak zadatak, a u drugom kolu, vrlo je moguće da ćemo gledati srpski derbi. Naime, Novakovi potencijalni protivnici biće ili Janko Tipsarević ili Žoao Sousa (Brazil).

U trećoj rundi, kada počinju da se ukrštaju nosioci Đoković bi mogao da igra protiv Miše Zvereva (32, Njemačka), dok ga u četvrtoj rundi čeka vjerovatno Francuz Lika Puj.

Đokovića ozbiljni ispiti čekaju od četvrtfinala u kojem mu je tada jedan od potencijalnih protivnika Dominik Tim, dok bi ga u polufinalu čekao duel protiv Rafaela Nadala, a u finalu protiv Endija Mareja.

Osim Đokovića i Tipsarevića, Srbija će imati još dvojicu predstavnika Viktora Troickog koji će u 1. kolu igrati protiv Rusa Evgenija Dondkoja i Dušana Lajovića čiji će protivnik na startu biti Brazilac Beluči.

Novak Đoković i Garbinje Mugurusa kao aktuelni šampioni, unijeli su pehare koji su u prethodna 365 dana krasili njihove vitrine.

Oficijelni spiker se našalio sa Novakom i kazao mu da izgleda kao na početku karijere, jer ima novog trenera i sponzora, na šta se Đoković nasmijao.

"Osjećam se više francuski. Šalu na stranu, sjano je vratiti se ovdje i prisjetiti se uspomena od prošle godine. Bio je to vrhunac moje karijere, zajedno sa porodicom sam proslavio taj uspjeh. Dosta godina sam pokušavao da osvojim ovaj trofej i ostvario sam poseban odnos sa francuskom publikom. Moji snovi su se ostvarili kada sam osvojio Kup musketara" - rekao je Nole na žrijebanju.

Prvi nosilac turnira Endi Mari igraće protiv Andreja Kuznjecova u prvom kolu, dok će rival Rafaelu Nadalu biti Benoa Per.

Treći nosilac Stan Vavrinka turnir počinje protiv kvalifikanta u Marijevoj polovini žreba, a šampion Rima Aleksandar Zverev igra sa iskusnim Fernandom Verdaskom.

Što se tiče ženskog turnira, Jelena Janković će u prvom kolu igrati sa rivalkom koja dođe iz kvalifikacija, u čijoj završnici danas nastupa Aleksandra Krunić.

Najinteresantniji parovi prve runde su Kerber – Makarova, Pliškova – Ženg, Halep – Čepelova, Mugurusa – Skjavone, Kiz – Barti, Puig – Vinči, Kvitova – Boserup.

Potencijalni dueli u četvrtfinalu su Mugurusa – Cibulkova, Kerbe – Kuznjecova, Svitolina – Halep, Konta – Pliškova.

Turnir u Parizu počinje u nedjelju.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: