Trebinjke Sofija Brborić i Anja Đurić učesnice Đurđevdanskog festivala | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Trebinjke Sofija Brborić i Anja Đurić učesnice Đurđevdanskog festivala

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Ilustracija | Datum:03.03.2018.

Na ovogodišnji, 25.međunarodni Đurđevdanski festival dječije pjesme, koji će biti održan 11. maja u Banjaluci, plasirale su se sedmogodišnja Sofija Brborić i godinu dana starija Anja Đurić iz Trebinja, kao jedini učesnici iz istočne Hercegovine.

Audicije za jubilarni festival održane su krajem februara u šest gradova RS – Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Banjaluci, Doboju, Han Pijesku i Trebinju, na kojima je učestvovalo više od 60 mališana do 11 godina.

Sofija i Anja nastupiće kao duet, sa pjesmom „Moja baka, čila, laka“, koju je na tekst Jefta Odavića komponovao Bobo Vučur.

„Ove godine se na konkurs za Đurđevdanski festival prijavilo preko 60 novih kompozicija iz cijelog regiona, a stručni žiri je odabrao 16 najboljih. Riječ je o jakom festivalu, na kojem bude i Rusa, Bjelorusa, Mađara, Italijana, nastupaju i djeca iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije. Sofiju i Anju dobro poznajem, to su izuzetno talentovana djeca, Sofija je prošlogodišnji pobjednik „Zvona zvonke pjesme“ u Trebinju, a Anja je 2016.godine, u duetu sa sestrom Anđelom bila treća, mislim da će dobro pjevati u duetu“,  kaže za Radio Trebinje Vučur.

Nadao se, dodaje, da će se makar jedno dijete iz Trebinja plasirati na Đurđevdanski festival, s obzirom na kvalitet njihovog pjevanja na audiciji.

„Vidjelo se na članovima žirija da su veoma zadovoljni. Nezvanično su mi rekli da su djeca na audiciji u Trebinju, od svih šest gradova u Srpskoj, pokazala najviše, što mi je drago, jer se prepoznaje rad sa ovom djecom i opravdano je postojanje Zvona zvonke pjesme, na kojima su i ove djevojčice nastupale“, ističe Vučur.

Na pitanje šta očekuje od ovogodišnjeg  Đurđevdanskog festivala kao kompozitor, Vučur skromno kaže da je za njega najvažnije da se i dalje prepoznaje kvalitet njegovog autorskog rada.

„Bitno je učestvovati, mislim da sam preskočio dva ili tri Đurđevdanska festivala, bilo je godina da sam imao i po dvije pjesme, što je velika satisfakcija za mene kao autora. Ukupno sam na ovom ferstivalu imao tridesetak pjesama, bilo je i raznih nagrada. Najvažnije je da se naš grad predstavi onako kako i dolikuje“, navodi Vučur.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: