Morine i okolina Nevesinja u spotu benda Letu štuke (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Morine i okolina Nevesinja u spotu benda Letu štuke (VIDEO)

Izvor: Klix.ba | Datum:31.03.2018.

Morine i okolina Nevesinja našli su se u spotu legendarnog sarajevskog benda Letu štuke. Singl "Bože zdravlja" predstavljen je krajem 2017. godine. Pjesma je ujedno i najava njihovog novog albuma.

"'Bože zdravlja' je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali 'Horrible people' pod vodstvom reditelja Gorčina Zeca", rekao je frontmen benda Dino Šaran.

"Kada sam prvi put poslušao pjesmu 'Bože zdravlja' doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije putnika koji traga za svojom 'vatrom'. To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio cjelokupnu viziju. S obzirom na to da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i na neki način nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirisala kreaciju. Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja", rekao je reditelj Gorčin Zec.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: