Trebinje: Predstavom 'Tužni psić' završen Međunarodni festival zabavljača za djecu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Trebinje: Predstavom 'Tužni psić' završen Međunarodni festival zabavljača za djecu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.04.2018.

Predstavom „Tužni psić“, u izvođenju Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda i dodjelom nagrada najboljim na konkursu za likovne radove na temu „ilustracije iz predstava“ danas je u Trebinju završen jubilarni, 10. međunarodni festival zabavljača za djecu.

Predstavu „Tužni psić“, po tekstu i u režiji Živomira Jokovića, izveli su Ljiljana Živić i Zoran Todorović, na zadovoljstvo najmlađe trebinjske publike.

„Lijepo sarađujemo sa Trebinjem, djeca su vam sjajna, divno su reagovala na našu predstavu koju igramo nekih desetak godina. Naše pozorište traje već 45 godina, gostujemo svuda po svijetu. Sa ovom predstavom u oktobru igramo u Parizu, prije toga, u junu, učestovujemo na međunarodnom festivalu u Šibeniku, potom igramo u Kotoru… Interesantno je da je autor komada naš nekadašnji direktor i osnivač pozorišta Živomir Jokanović“, kaže glumica Ljiljana Živić.

Ona ističe da ovo pozorište godišnje ima četiri premijere, za koje se uvijek traži karta više. Nedavno su, dodaje, premijerno izveli predstavu „Sve za ljubav“, koja je izazvala veliko interesovanje publike, a za nedjelju, 29. aprila, najavljuje premijeru komada „Neobično putovanje Žila Verna“.

Mališani Andrija Sarić, Bojan Prodanović i Jelana Grubač pobjednici su konkursa „Ilustracije iz predstava“, koji je Dom mladih Trebinje organizovao u okviru ovogodišnjeg festivala.

Njihovi radovi  odabrani su kao najbolji među više desetina crteža koji su pristigli na konkurs.

Nagrađeni su prigodnim paketima sa školskim priborom i priborom za crtanje.

Za šest festivalskih dana najmađi Treibinjci bili su u prilici da pogledaju predstave ansambala iz Nikšića, Banjaluke, Zenice, Trebinja i Beograda.

Organizator manifestacije je Dom mladih, a pokrovitelj  Grad Trebinje.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: