Izrael pobjednik „Evrosonga“, Srbija devetnaesta | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Izrael pobjednik „Evrosonga“, Srbija devetnaesta

Izvor: RTS | Datum:13.05.2018.

Neta Barzilaj iz Izraela sa pesmom "Toy" oduševila je žirije i publiku i trijumfovala na 63. „Pesmi Evrovizije“. Drugo mesto za Kipar. Srpski predstavnici „Sanja Ilić i Balkanika“ okončali su takmičenje na 19. mestu sa ukupno 113 bodova.

Šou su otvorile Ana Moura i Mariza sa tradicionalnom portugalskom muzikom, nakon čega su svi predstavnici prodefilovali sa zastavama svojih zemalja.

Šarmantne domaćice Katarina Furtado, Danijela Rua, Filomena Kautela i Silvija Alberto pobrinule su se i večeras da šou protekne u što veselijoj atmosferi.

Srbija, koju predstavljaju sjajni vokali Danica Krstić, Nevena Paripović, Iva Banićević i Mladen Lukić, perkusionista Aleksandar Sale Radulović i flautista Ljubomir Dimitrijević, izborili su u četvrtak prolaz u finale.

Pored Srbije, za prvo mesto večeras se nadmeću: Ukrajina, Španija, Slovenija, Litvanija, Austrija, Estonija, Norveška, Portugal, Britanija, Nemačka, Albanija, Francuska, Češka, Danska, Australija, Finska, Bugarska, Moldavija, Švedska, Mađarska, Izrael, Holandija, Irska, Kipar i Italija.

Ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ je 63. po redu i, pod sloganom "All Aboard" („Ukrcavanje“), održava se u Lisabonu, pošto je zahvaljujući pobedi Salvadora Sobrala, Portugal po prvi put domaćin tog spektakla.

Pravila glasanja

Uprkos tome što se u finale „Evrosonga“ plasiralo 26 pesama, pravo glasanja, imaju sve države - njih 43, koje su učestvovale u takmičenju.

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojena dva skupa poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12.

To znači da će najboljih 10 pesama po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene koji se više ne saopštavaju zajedno.

Nakon što gledaoci okončaju glasanje putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 43 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija svake zemlje.

Nakon saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani, dajući svakoj pesmi određeni zbir.

Poene gledalaca saopštiće voditelji takmičenja, počev od zemlje koja je dobila najmanji broj poena publike, pa sve do zemlje koja je dobila najveći broj glasova, što će dovesti do kulminacije napetosti i uzbuđenja za stotine miliona gledalaca širom sveta.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: