Uskoro nova sezona modnog spektakla 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Uskoro nova sezona modnog spektakla 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Izvor: Herceg TV | Datum:19.04.2017.

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavljaju svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inostranim dizajnerima u BiH.

U susret 38-oj sezoni NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 27. - 29. aprila 2017  godine, u hotelu “Holiday” pred nama je najavna kampanja koju je osmislila Tea Zubović, osnivač domaćeg brenda ART BY TEA.

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje osim Tee Zubović potpisuju Zlata Zubović i Adela Bišćević. Tea je svoju inspiraciju pronašla u najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Alegorija proljeća" i "Rođenje Venere".

Vizual kampanje je snimljen prije nekoliko dana u Nacionalnoj galeriji BiH. Fotografije su koncipirane na humanističkim idejama renesansnog perioda. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj "Primaveri" nimfa Kloris transformiše u Floru, tako je proljećna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simboliše se ponovo rodilo u prostoru umjetničke galerije i modernog vremena.

Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva se našla prelijepa Lejla Muminović, model agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.

Make up potpisuje Maja Koristović Talović, a frizuru Ante Vukojević. Styling upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

U toku je i ONLINE CASTING za 38. NIVEA BH FW Sarajevo koji traje od 15.04.2017 do 25.04.2017.godine, te se pozivaju sve zainteresovane djevojke i muškarci od 14 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila: [email protected]

Prijava treba da sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, visina, težina, godine, grad i broj mobilnog telefona.

Inače, 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održava u organizaciji Udruženja manekena I modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: