Kolekcija inspirisana Botticellijem biće predstavljena na 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Kolekcija inspirisana Botticellijem biće predstavljena na 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Izvor: Herceg TV | Datum:22.04.2017.

Ekskluzivna, rukom oslikana kolekcija dizajnerice Tee Zubović inspirisana je najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Rođenje Venere" i "Alegorija proljeća". Likovi i pejzaš sa Botticellijevih slika, kao i ideje ljubavi, ljepote, prirodnog sklada, kojima su njegove alegorijske scene nadahnute su bezvremeni, prevazilaze okvire slika i renesanog perioda, a oživljavaju u sadašnjem vremenu na odjeći  oslikanoj likovima iz klasične mitologije i floralnim motivima, te u naborima svile koji asociraju na morske valove iz kojih je Venera rođena, na dah proljetnog vjetra kojim je dospjela do obale, donoseći ljubav i proljećno buđenje prirode.

Kolekcija je romantična, ženstvena, lepršava, namijenjena svima koji uživaju nositi ženstvenu i romantičnu odjeću. U ovoj kolekciji preovladavaju pastelne boje, uz obaveznu crnu i bijelu. Slikarski preovladavaju floralni motivi, stilizovani tako da naglase ženstvenost i raskoš svilenih tkanina, uz nekoliko odabranih likova sa Botticellijevih slika. Cijela kolekcija je izrađena iz najkvalitetnijih luksuznih materijala.

Fotografije su snimljene u Nacionalnoj galeriji BiH.

Kolekcija ART BY TEA za proljeće/ljeto 2017. će biti predstavljena na 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH, a izvršni producent dodađaja je modna agencija Abc Models Mgmt International.

Styling i concept vizualnog identiteta kampanje potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević. 

Za fotografije kampanje, kao i za visual 38.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo bio je zadužen poznati modni fotograf Edvin Kalić. Zaštitno lice kampanje je Lejla Muminović, koja je sa ostalim BH manekenkama Larom Sutović, Jovanom Gurović i Merimom Darman pozirala ispred objektiva fotografa. Make up potpisuje Maja Koristović  Talović, a frizuru Ante Vukojević. Styling upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

Inače,  38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održava od 27. - 29. aprila 2017. godine u hotelu „Holiday“ sa početkom u 20h.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: