Nekoliko savjeta za lakše ustajanje iz kreveta | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zabava

Nekoliko savjeta za lakše ustajanje iz kreveta

Izvor: B92 | Datum:21.12.2017.

Rano ustajanje mnogima teško pada, posebno zimi kada je napolju još mrak.

Magazin Coveteur je u saradnji s američkom Nacionalnom fondacijom za spavanje objavio niz savjeta kako da ustanete iz kreveta za samo 60 sekundi i da se osjećate puni energije i spremni za dan.

Popijte vodu

Prije nego odete u krevet naspite čašu vode i ostavite pored kreveta. Kada se probudite, popijte vodu kako bi se vaše tijelo hidriralo i pokrenuo metabolizam. Pomoći će vam i svježa voda.

Podesite alarm strateški

Ukoliko su vam sat ili telefon blizu ruke, vrlo lako ćete ga pomjeriti za dodatnih pet minuta. Postavite alarm dalje od vašeg kreveta kako ne biste mogli da ga dohvatite i kako biste morali da ustanete da ga ugasite.

Uklonite paravane i roletine

Sunčevi zraci ujutro mogu biti frustrirajući, ali to je upozorenje da je vrijeme za buđenje. Prije nego što legnete uklonite paravane i roletine. Druga opcija je i da kupite sat koji svijetli kada alarm zvoni.

Podesite temperaturu

Kada treba da spavate tijelo smanjuje temperaturu. Podesite temperaturu i u spavaćoj sobi kako biste bolje spavali. Idealna temperatura je između 20 i 22 stepena.

Krevet koristite samo za spavanje

Nemojte ležati tokom dana u krevetu jer ćete imati problem da zaspite naveče. Ukoliko ležite na krevetu tokom dana, mozak ga više neće povezivati sa relaksacijom i snom.

Bez alkohola ili kofeina

Nakon napornog dana čaša vina dođe kao prava stvar, ali ako želite da se probudite svježi preskočićete taj ritual. Radije popijte čaj od lavande ili kamilice.

Ne kupajte se prije spavanja

Ovo može imati suprotan efekat jer topla voda povećava temperaturu tijela, a da biste zaspali ona se mora spustiti.


Kategorija: Zabava

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: