Hercegovci se rađaju najduži u Evropi | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Hercegovci se rađaju najduži u Evropi

Izvor: Grude-online.info | Datum:06.02.2018.

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja koje je proveo Američki odbor za nauku i zdravlje, Hercegovci su najviši ljudi na svijetu. Prosječna visina Hercegovca je 184 cm te su za 2 milimetra odmakli Holanđanima.

Ti podaci ne trebaju čuditi ako uzmemo u obzir da su Hercegovci već pri rođenju teži i duži od djece u Evropskoj uniji. Naime, istraživanje provedeno u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar pokazalo je da su djeca rođena u toj bolnici nešto duža i teža od evropskog prosjeka.

Istraživanje pod nazivom "Porodne mase i dužine zdrave novorođenčadi u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar" je rađeno za potrebe diplomskog rada dr. Darije Erić Pehar, a u njemu su učestvovali i ljekari ove bolnice Tatjana Barišić, Vajdana Tomić, Vjekoslav Mandić, Dragan Soldo i Ana Bošković.

Cilj istraživanja bilo je da se izvrši analiza standardne vrijednosti porodnih masa i dužina novorođenčadi u bolnici u Mostaru.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: