Stigla Kineska nova godina, pas preuzeo primat od pijetla! | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Stigla Kineska nova godina, pas preuzeo primat od pijetla!

Izvor: RTS | Datum:17.02.2018.

Počela je Kineska nova godina, najvažniji i najduži tradicionalni kineski praznik. Slavi se kako u Kini tako i širom svijeta, na razne načine, ali je poznata i kao najveća praznična saobraćajna gužva na svijetu.

Stotine miliona radnika migranata iz udaljenih krajeva i zabačenih gradova Kine, krenulo je na put kako bi stigli kući za doček Nove godine.

Procjene su da je ukupno realizovano oko tri milijarde putovanja, a samo je kineska željeznica prevezla devet miliona putnika.

Prema kineskom horoskopu, iz godine pijetla ušli smo u godinu psa. Taj simbol će, prema kineskom horoskopu, donijeti svima više mudrijih odluka, praviće se dobri temelji za nove početke, bićemo snalažljiviji, izdržljiviji i hladnokrvni u potencijalno teškim trenucima.

Možda je upravo ta simbolika dovela do obilježavanja kineske nove godine i na jednom vrlo neočekivanom mestu, Njujorškoj berzi.

Ali prema kineskom horoskopu, neće sve biti u poslovnim poduhvatima. Godina plamenog crvenog psa znači i da ćemo mnogo vremena provoditi u harmoniji sa porodicom i prijateljima. Ovaj dio predviđanja zvuči mnogo prijatnije.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: