Konačno riješena "misterija" Bermudskog trougla? | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Konačno riješena "misterija" Bermudskog trougla?

Izvor: RTRS | Datum:22.07.2017.

Naučnici i teoretičari zavjere dosad su predložili svaki zamislivi scenario koji može da objasni misteriozne nestanke aviona i brodova u Bermudskom trouglu. Međutim, jedan australijski naučnik kaže da je došao do "jednostavnog" objašnjenja, koje dosad nije razmatrano.

Bermudski trougao - Foto: Screenshot

Dr Karl Kruželnički kaže da u oblasti između Portorika, Bermuda i Majamija nema ničeg neprirodnog, nego da je riječ o ljudskoj grešci.

"Bermudski trougao nije ni po čemu izuzetan u odnosu na druge krajeve svijeta, čak ni po broju avionskih nesreća", tvrdi on navodeći podatke Američke obalske straže.

"Blizu je ekvatora i bogatom dijelu svijeta, pa u toj oblasti ima mnogo saobraćaja".

Kruželnički navodi primjer nestanka američkog bombardera 1945. nakon kog je nestao i hidroavion koji je poslat da ga potraži.

On kaže da u tom, kao i u drugim slučajevima nestanka, presudnu ulogu igraju ljudske greške i ističe da radio transkripti nastali tokom pada aviona sugerišu da je neiskusni pilot kom je savjetovano da leti ka zapadu, zapravo letio na istok. Kad je riječ o hidroavionu, Kruželnički tvrdi da je on eksplodirao i da nije nestao bez traga kako se ranije mislilo.

Ni Američka obalska straža ne priznaje postojanje takozvanog Bermudskog trougla, tvrdeći da se učestalost nesreća može pripisati samo tome što je riječ o vrlo prometnoj oblasti.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: