Konobar sa krilima: Papagaj koji otvara pivo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Konobar sa krilima: Papagaj koji otvara pivo

Izvor: 24sata.hr | Foto: Zagreb.info | Datum:11.10.2017.

Gosti su oduševljeni, stalno mu donose voće i grickalice i sve je potpuno osvojio, priča Alen Janjić (35) vlasnik zagrebačke pivnice "Svijet piva" čija je glavna atrakcija papagaj Džek.

Rezultat slika za papagaj koji otvara pivo

Alen je Džeka kupio u Zagrebu prije tri godine, kada je papagaj imao svega nekoliko mjeseci. Šarena životinja odmah je išla u trgovinu, koja je kasnije postala pivnica. Danas Džek gostima svakodnevno svojim kljunom otvara boce piva, a gosti ga za vrijedan trud uvijek nagrade porcijom sjemenki ili kikirikija. Najdraži mu je kikiriki u ljusci, a od piva u ponudi najviše voli one slatke.

"Džek otvara sve pive, ali kada otvori neku s više ječma, uvijek znatiželjno lizne čep. Slatke pive su mu najdraže", kaže Alen.

Iako papagaj ima krletku, dane provodi na terasi lokala. Tamo je potpuno slobodan i kako navodi Alen, neće nigdje odletjeti.

"Preko noći je u krletci. Već oko 20 sati ode spavati. Papagaji inače jako puno spavaju, po petnaest sati dnevno", kaže Alen.

Dodaje i da Džek ima još skrivenih talenata.

"Zna pričati, dosad je naučio dvadesetak riječi. Zna reći ‘bok’, ‘dobar dan’, ‘kako si’, ‘kako se zoveš’ i slično. Još ga nismo uspjeli naučiti reći ‘živjeli’, no vokabular mu se stalno širi pa će s vremenom sigurno i to znati", zaključio je Alen.

Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: