Магазин - Занимљивости

Kонобар са крилима: Папагај који отвара пиво

Извор: 24sata.hr | Фото: Zagreb.info | Датум:11.10.2017.

Гости су одушевљени, стално му доносе воће и грицкалице и све је потпуно освојио, прича Ален Јањић (35) власник загребачке пивнице "Свијет пива" чија је главна атракција папагај Џек.

Резултат слика за papagaj koji otvara pivo

Ален је Џека купио у Загребу прије три године, када је папагај имао свега неколико мјесеци. Шарена животиња одмах је ишла у трговину, која је касније постала пивница. Данас Џек гостима свакодневно својим кљуном отвара боце пива, а гости га за вриједан труд увијек награде порцијом сјеменки или кикирикија. Најдражи му је кикирики у љусци, а од пива у понуди највише воли оне слатке.

"Џек отвара све пиве, али када отвори неку с више јечма, увијек знатижељно лизне чеп. Слатке пиве су му најдраже", каже Ален.

Иако папагај има крлетку, дане проводи на тераси локала. Тамо је потпуно слободан и како наводи Ален, неће нигдје одлетјети.

"Преко ноћи је у крлетци. Већ око 20 сати оде спавати. Папагаји иначе јако пуно спавају, по петнаест сати дневно", каже Ален.

Додаје и да Џек има још скривених талената.

"Зна причати, досад је научио двадесетак ријечи. Зна рећи ‘бок’, ‘добар дан’, ‘како си’, ‘како се зовеш’ и слично. Још га нисмо успјели научити рећи ‘живјели’, но вокабулар му се стално шири па ће с временом сигурно и то знати", закључио је Ален.

11.10.2017.
Категорија: Занимљивости

Најчитаније у овој категорији: