Магазин - Занимљивости

Гејтс открио шта би радио када би постао сиромашан

Извор: Б 92 | Фото: АП | Датум:13.11.2017.
Бил Гејтс је један од најбогатијих бизнисмена на свијету. Према подацима Форбса, богатство једног од оснивача компаније Мајкрософт процијењено је на 89.3 милијарде долара.

Бил Гејтс - Фото: АП

Да није имао план, не би био овдје гдје јесте, али наводи да би знао како да живи и са свега два долара дневно.

Уколико би његова фирма пропала, Гејтс у свом блогу истиче да би гајио пилиће. Гејтс је један од људи који су имали прилику да пропутују цијели свијет и упознају се са најутицајнијим имућним људима. Међутим, сусретао се и са сиромашнима, за које истиче да су почели боље да живе након што су почели да гаје пилиће.

"То је право питање за скоро милијарду људи који данас живе у екстремном сиромаштву. Не постоји ниједан прави одговор, наравно, и сиромаштво изгледа другачије у зависности од мјеста и дијела свијета, али током мог рада у организацији, упознао сам много људи из сиромашних земаља који имају пилиће. Научио сам много о начину њиховог узгајања", пише Гејтс.

Како би објаснио свој начин размишљања, он додаје да су пилићи добра финансијска инвестиција јер се брзо репродукују и у Западној Африци по комаду може да се заради пет долара.

Он даље објашњава да су кокошја јаја здрава за цијелу породицу, јер су извор протеина.

Фондација Бил и Мелинда Гејст сарађује са хуманитарном организацијом и помаже најсиромашнијим крајевима свијета обезбјеђујући им стоку.

"Посебно је важно да омогућимо фармерима да купе птице исправно вакцинисане и прилагођене условима узгоја. Наш циљ је да помогнемо да 30 осто породица у супсахарској Африци има боље услове у узгајању животиња", наводи Гејтс.

13.11.2017.
Категорија: Занимљивости

Најчитаније у овој категорији: