Gacko: Konačno trajno rješenje vodosnabdijevanja - Vlada RS dala zeleno svjetlo na projekat | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Konačno trajno rješenje vodosnabdijevanja - Vlada RS dala zeleno svjetlo na projekat

Izvor: Radio Gacko | Datum:13.02.2018.

Vlada RS na sjednici održanoj u januaru, donijela Odluku o davanju saglasnosti za realizaciju projekta „Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko“.

Ova procedura se radi dugi niz godina, a sada je ušla u sami finiš. 

Dragan Papović, načelnik za finansije i društvene djelatnosti opštine Gacko naglašava da je najprije trebalo odabrati izvorište i da je nakon više zakonskih procedura odabrano izvorište u Pridvorici. Sa ovom investicijom naša opština će trajno riješiti problem vodosnadbijevanja. Vrijednost projekta je oko 5 miliona maraka što je skoro polovina budžeta opštine Gacko.

Ovako veliki projekat bez kreditnih zaduženja nije moguće ostvariti, kaže Papović. Projekat će finasirati Evropska investiciona banka sa 50%, učešće Opštine je 15%, s tim da se računaju već uložena sredstva u vodovodnu mrežu, a ostatak su bespovratna sredstva iz međunarodnih institucija.

Period vraćanja kredita je 25 godine a grejs period trajaće 8 godina.

Ono što slijedi je raspisivanje međunarodnog tendera, a radovi bi trebali početi u ovoj godini.

Planirane investicije za 2018 godinu, ne računajući projekat vodosnadbjevanja iznose oko 3,5 miliona maraka. Papović poručuje da će biti utrošena na radove na Trgu Save Vladislavića, u dijelu pješačke zone od silosa do Crnoglava i rekonstrukciju gradskih ulica i seoskih puteva.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: