Ivanić: Obnoviti crkvu u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Ivanić: Obnoviti crkvu u Mostaru

Datum:08.02.2015.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je obaveza novih vlasti da obnove Sabornu crkvu u Mostaru.

 - Ovo je jedan od najznačajnijih objekata Srpske pravoslavne crkve. Moramo podsjetiti i domaće i međunarodne institucije da ovu crkvu treba obnoviti, jer je posljednja od velikih vjerskih objekata neobnovljena, i na taj način staviti tačku na razaranja iz proteklog rata - istakao je Ivanić, koji je danas posjetio gradilište Crkve.

Mostarski paroh Radivoje Krulj rekao je da su urađene dvije trećine građevinskih radova na Sabornoj crkvi i da je za završetak potrebno još oko tri miliona KM.

- Imali smo malu zimsku pauzu i radovi na Sabornoj crkvi uskoro će ponovo krenuti. Radiće se onom dinamikom kako budemo imali novca - rekao je Krulj.

On je naglasio da Srbi povratnici u Mostaru veoma teško žive i izrazio nadu da će i Ivanić djelovanjem u Predsjedništvu BiH pomoći da ta situacija bude promijenjena.

Obnova Saborne crkve, koja je porušena u ratu 1992. godine, počela je 2008. godine. Crkva je nacionalni spomenik kulture i jedan od simbola Mostara. Ivanić je danas posjetio i manastir Žitomislić kod Mostara.

Izvor: SRNA


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: