SDS-u važne samo funkcije, na zakon se ne obaziru | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

SDS-u važne samo funkcije, na zakon se ne obaziru

Izvor: ATV | Datum:04.05.2022.

Iako Zakon o državnoj službi kaže da se to ne smije, Gordana Aćimović, povjerenik Gradskog odbora SDS-a Trebinje, je i šef Graničnog prelaza “Ivanica”. Zbog toga je na adresu Uprave za indirektno oporezivanje BiH stiglo poslaničko pitanje Sanje Vulić.

 

“Vaš šef Graničnog prelaza ‘Ivanica’ radila je u Kancelariji za strance u Trebinju, pa je na za molbu Mirka Šarovića, Osmica prebacio u Obavještajno bezbjedosnosnu agenciju. 2018. godine dobila je zadatak, povjerenik Gradskog odbora SDS-a Trebinje, zatim 2019. godine imenovana je za šefa Graničnog prelaza ,,Ivanica''. Cijenim da Vi znate na čiju preporuku ste je imenovali, poštovani gospodine Džakula?!", stoji u poslaničkom pitanju Sanje Vulić, poslanika SNSD-a u PD PS BiH.

 

Odgovor još nije dobila. ATV- u su u Upravi za indirektno oporezivanje rekli da oni nisu dobili pitanje Sanje Vulić. Naša pitanja su proslijedili Gordani Aćimović. Ona nam je odgovorila i, po njoj, nema ništa sporno. 

 

“Vrlo sam svjesna ograničenja koja postoje u smislu bavljenja politikom i poštujem ista. Nisam član nijednog odbora unutar partije čiji sam član, niti bilo koje druge partije, iako prisustvujem pojedinim sastancima. Uvijek sam pazila da nisam u suprotnosti sa članom 16. stav 1. tačka e) Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojim su definisane nespojivosti sa dužnostima državnog službenika”, odgovorila nam je Gordana Aćimović, povjerenik Gradskog odbora SDS-a Trebinje i šef Graničnog prelaza “Ivanica”.

 

Zaboravlja tačku a Zakona, gdje stoji da državni službenik treba da se suzdržava od javnog ispoljavanja svojih političkih uvjerenja. Predsjednik stranke čiji je Aćimovićka član sve to pravda. Mirko Šarović bi u primjenu zakona samo kada njemu odgovara. Priznaje da je sklon stranačkom zapošljavanju.

 

 “Gdje god mogu staviću i ako mogu staviću nekog boljeg da li bio iz SDS-a ili nekog drugog ondje gdje je dozvoljeno obavljanje partijskog, odnosno stranačkog rada”, komentar je Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a.

 

Povjerenik trebinjskog SDS-a i šef GP “Ivanica” je javno ispoljavala stranačke stavove i pokušala poniziti parlamentarce. I na to je skrenuta pažnja u poslaničkom pitanju Vulićeve.

 

“Trebalo bi da je upoznate sa činjenicom da zakone koje primjenjujete i kojima unapređujete rad UIO, poput Zakona o carinskim prekršajima izglasavaju poslanici koje državni službenici ne moraju poznavati, ali poštovati itekako moraju, imajući u vidu poziciju radnog mjesta”, navodi se u poslaničkom pitanju Vulićeve.

 

Da se krši Zakon, potkrijepila je i dokazima. Poslala je fotografije sa društvenih mreža na kojima se jasno vide stranačke aktivnosti Gordane Aćimović.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: