Veselin Dutina: Podijeljeni paketi sjemenskog i sadnog materijala za 337 sugrađana | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Veselin Dutina: Podijeljeni paketi sjemenskog i sadnog materijala za 337 sugrađana

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.03.2020.

Zbog pandemije novog virusa korona i Agrarni fond Grada Trebinja se uključio u akciju podrške i pomoći lokalnom stanovništvu, tako što je raspisao javni poziv za stanovnike gradskih mjesnih zajednica za dodjelu pomoći paketa sjemenskog i sadnog materijala, čija je sadnja u toku – kazao je za Radio Trebinje, Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Trebinje.

„Ti paketi su sadržali 25kg krompira, 3kg luka i kologram graška. Javni poziv je bio otvoren pet dana i prijavilo se ukupno 377 naših sugrađana i oni su pakete sjemenske već preuzeli“, kazao je Dutina i naglasio da je osnovni cilj  ove akcije bio da se stanovništvo gradskih mjesnih zajednica podrži za obezbjeđenje osnovnih životnih namirnica  u ovoj vanrednoj situaciji.

„A drugi cilj je bio da se na neki način ljudi sklone na selo da bi imali što manje kontakta sa drugim ljudima u gradu i da na taj način doprinesemo smanjenju interakcije među ljudima. Ovo je bio jedan od zaključaka sa sjednice  Saveza opština i gradova istočne Hercegovine. Ovo je bila ideja izvršnog direktora ovog saveza, Luke Petrovića i mi smo je sproveli u dijelo.“, objasnio je Dutina.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: