Stjepan Bošković po četvrti put načelnik Stoca | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Stjepan Bošković po četvrti put načelnik Stoca

Izvor: Srna/RTRS | Datum:20.02.2017.

Novi načelnik Stoca i to po četvrti put je Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH.

Stjepan Bošković (Foto: Radio Sarajevo) -

Bošković je osvojio 4.276 glasova pobijedivši nezavisnog kandidata Matu Komšića koji je osvojio 2.904 glasa, pokazuju prvi nezvanični rezultati ponovljenih izbora u ovoj opštini.

Bošković je proglašavajući pobjedu, rekao da se potvrdilo da su u Stocu provedeni demokratski izbori i da će ova opština imati demokratsku vlast.

Danas u Sarajevo stižu glasovi birača koji su glasali u odsustvu

Kompletan izborni materijal iz Stoca i drugih opština gdje se glasalo u odsustvu za Stolac biće dopremljen danas u Sarajevo, uz policijsku pratnju, saopšteno je iz CIK-a.

Glasovi birača koji su glasali u odsustvu, putem mobilnog tima, glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima kao i glasovi birača koji su glasali putem pošte van BiH brojaće se u Glavnom centru za brojanje koji će sutra u 12.00 časova početi sa radom u sjedištu CIK-a.

Brojanju glasova u Glavnom centru za brojanje mogu prisustvovati akreditovani izborni posmatrači, dok će preliminarni rezultati, objavljeni na web-stranici CIK-a, u narednim danima biti mijenjani, jer će im se dodavati glasovi koji budu brojani u Glavnom centru.

Iz CIK-a podsjećaju da će Komisija brojati one glasačke listiće birača koji su glasali putem pošte koji stignu u CIK do 1. marta ove godine, pod uslovom da je datum na pečatu slanja do 19. februara.

Utvrđene rezultate ponovnih izbora u opštini Stolac, Komisija će objaviti do 3. marta, nakon čega će teći trodnevni rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: