O nama | Herceg Televizija Trebinje

O nama

UVODNIK

U Hercegovini se od postanka kazivalo pričom. Potreba kazivanja i slikom je uslovila formiranje HERCEG RADIO TELEVIZIJE koja će stanovnicima starog prostora nuditi odgovore na pitanja: Ko smo, odakle potičemo, kakvi smo? Koliko želimo da znamo o sebi, o drugima, kako živimo, šta radimo? Kuda stremimo, gdje idu naša djeca, šta dajemo i ostavljamo u nasljeđe? Poznajemo li se međusobno, ko su nam kumovi, zaboravljamo li običaje, kako i šta slavimo? Znamo li svoju tradiciju i istoriju? Pjevamo li glasno ili u sebi, kukamo li samo naglas? Poznajemo li predanja, poznajemo li gusle i umijemo li ih čitati kako su nam čuvale istoriju? Znamo li ojkati, stidimo li se svoje pesme? Jesmo li pravoslavci, volimo li svoje velikane, poštujemo li druge ljude i vjere uz koje živjesmo i živimo? Da li nam je porodica u srcu, duši i vjeri? Kakvi smo ljudi kada zaspimo i možemo li mirno zaspati? Šta smo danas dobra uradili za druge, koliko smo svog blaga podijelili onima koji nemaju ništa?

Herceg Radio Televizija će vas pitati ko su vam idoli: Nikola Tesla, Ruđer Bošković, Jovan Cvijić? Ili Sava Vladisavić, Njegoš, Jovan Dučić, Aleksa Šantić? Ili Braća Ćorović, Pero Slijepčević, Isidora Sekulić? Ili možda Vojvoda Grdan, Mirko Aleksić, Bogdan Zimonjić, Luka Vukalović, Stojan Kovačević, Novak Ramov? Ili ... Svi oni su tu, na našem programu jer da nema njih i onih od kojih su učili: Svetog Save, Svetog Vasilja Ostroškog i Tvrdoškog, Svetog mitropolita Petra Zimonjića...gdje bi mi danas bili!?

Mi smo tu da trajemo na tradiciji, na majčinom mlijeku, na očevoj pogrdi, na Vašem, poštovani gledaoci i slušaoci, toplom zagrljaju i onda kad pogriješimo, a ljudski je i griješiti! Mi želimo da napravimo Televiziju za ljude, za vas.

Ako volite ovaj kamen kameni, ZAISKRITE! KAŽITE, UKAŽITE, PROGOVORITE, PIŠITE, PREDLAŽITE. PORUŽITE, onako majčinski i očinski, kako se i djeca sjetuju, ALI NE PSUJTE!

Mi smo tu za vas i radi vas, pošteni Hercegovci, da vas učimo i da nas učite, jer nam oni koji nas rodiše, rekoše da se niko nije naučen rodio. PREDAJEMO VAM SE ZA NAUK I POUK, A TO NIJE LAKO! HVALA VAM, ZBOG POKOLJENJA KOJA DOLAZE!

OSNOVNI PODACI

HERCEG TELEVIZIJA osnovana je 2008. godine u Trebinju kao regionalna televizijska kuća za područje Istočne Hercegovine. U toku 2014. godine Herceg TV je nakon promjene vlasničke strukture prošla kroz proces reorganizacije i stabilizacije, da bi od 10 novembra 2014. godine počelo emitovanje programa Herceg TV sa potpuno novom programskom šemom.

Herceg TV posjeduje najčitaniji i najcitiraniji internet portal u Hercegovini sa preko 50.000 dnevnih čitanja www.herceg.tv.

Herceg TV posjeduje i Youtube kanal sa više od 160.000 pregleda i 14.800 stalnih pratilaca.

PROGRAM

Herceg Televizija emituje 24 časovni program koji se sastoji iz dnevnog programa u periodu od 8.30 do 00.00 č. i noćnog programa u periodu od 00.00 do 8.30 časova.

Herceg TV u vlastitoj produkciji emituje zavidan broj različitih emisija sljedećeg sadržaja: informativni program i dokumentarne reportaže o ljudima, događajima i mjestima u Hercegovini (život, istorija, kultura, običaji, tradicija, jezik...) kao i emisije političkog, zabavnog, edukativnog, kulturnog, vjerskog, muzičkog  sadržaja.

Informativne emisije: ''VIJESTI U 16.30 č'' i ''HRONIKA TREBINJA''

Ostale emisije: "DOBRO JUTRO HERCEGOVINO"  ''NAŠ GOST''   ''AKTUELNI INTERVJU'' ''BEZ GUSALA RAZGOVORA NEMA'' "NA KAFI SA..." 

Konstantno radimo na upotpunjavanju programske šeme i kreiranju novih sadržaja za naše gledaoce.

GLEDANOST

Herceg Televizija na osnovu dozvole Regulatorne agencije za komunikacije, emituje zemaljski signal na području istočne Hercegovine.

Takođe, pored zemaljskog emitovanja program Herceg TV moguće je pratiti putem „M:tel“ kompanije, analogne distribucije signala kablovskog operatera „Elta kabel“ te operatera ''Blic Net'', čime je omogućeno da signal naše televizije stiže do oko 250 000 domaćinstava na području cijele Republike Srpske i dijela Federacije Bosne i Hercegovine, čime potencijalni broj gledalaca doseže milion ljudi.

Putem internet portala www.herceg.tv emisije Herceg TV se gledaju u čitavom svijetu.

U narednom periodu planirano je kontinuirano širenje signala naše televizije kroz distributivne sisteme kablovskih operatera, čime ćemo omogućiti da naš program bude emitovan u svim domovima u Bosni i Hercegovini kao i zemljama regiona.

TEHNIČKA OSPOSOBLJENOST

Herceg TV posjeduje vlastiti TV studio sa više scena, u kojem je moguće snimanje raznovrsnih televizijskih formata i svih tipova TV emisija. Takođe, imamo izuzetno visok nivo tehničke i kadrovske osposobljenosti za produkciju, proizvodnju i emitovanje televizijskih emisija, promotivnih filmova, reklama i drugih raznovrsnih tv sadržaja.

Za potrebe naših klijenata i poslovnih partnera vršimo snimanje, montažu, obradu, cjelokupnu produkciju i emitovanje različitih vrsta televizijskih formata.