Stevandić u Trebinju: Deklaracijom protiv novih međusrpskih sukoba | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Stevandić u Trebinju: Deklaracijom protiv novih međusrpskih sukoba

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.04.2017.

Predsjednik „Ujedinjene Srpske“ Nenad Stevandić pozvao je na jedinstvo svih partija na nivou RS i BiH u interesu RS i njenih građana, kako bi se preduprijedili potencijalni novi međusrpski sukobi.

„Obaviješteni smo da postoji velika mogućnost novih međusrpskih sukoba, demonstracija i raznih vrsta destabilizacije, iniciranih od strane političara iz Federacije BiH, međunarodne zajednice i domaćih političara iz Sarajeva koji misle da im to, u opštoj lošoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, može poslužiti za političku korist. Međusrpski sukobi služe našim neprijateljima, štete našoj djeci, mi pozivamo sve da radimo u korist naše djece“, rekao je Stevandić uoči sjednice Glavnog odbora stranke u Trebinju.

Založio se za međusrpski sistem koordinacije i saradnju bez obzira na političke opcije.

Naš plan je pravljenje reprezentacije u Sarajevu koja sarađuje sa svojim predsjednikom, Vladom i Narodnom Skupštinom, a onda predstavlja RS. To bi se prenijelo na svaku opštinu, i onda bismo kreirali strategiju razvoja i napretka, a ne strategiju svađa i podjela“, rekao je Stevandić.

„Ovo nije napad na ljude iz Saveza za promjene na nivou BiH nego poziv na zajedničku saradnju“, naveo je on.

Predsjednik „Ujedinjene Srpske“ pozvao je sve građane BiH, bez obzira na nacionalnu pripadnost i političku opredijeljenost ili neopredijeljenost, da se priključe ovoj stranci, ističući da će na današnjoj sjednici Glavnog odbora stranke biti formirana radna grupa koja će sačiniti tekst nacrta deklaracije o nepovredivosti prava RS, koja će biti upućena u Narodnu skupštinu RS.

Kako je naveo, deklaracija će biti predstavljena 14. maja na sjednici Skupštine „Ujedinjene Srpske“ u Banjaluci, istog dana kada je prošle godine u ovom gradu demonstrirao razjedinjeni srpski narod razlitičih političkih opcija.

Na pres konferenciji održanoj na Trgu slobode, uoči sjednice Glavnog odbora stranke, novinarima su se obratili i Slavko Dunjić, potpredsjednik „Ujedinjene Srpske“ i Mijat Šarović, član Predsjedništva stranke i predsjednik Gradskog odbora Trebinje, koji su, između ostalog, naveli da je juče u Gacku,u okviru jačanja infrastrukture stranke u Izbornoj jedinici 9, formiran opštinski odbor „Ujedinjene Srpske“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: