ZAHAROVA: SAD pokušavaju da ograničavaju ne samo Rusiju, već i EU | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Rusija

ZAHAROVA: SAD pokušavaju da ograničavaju ne samo Rusiju, već i EU

Izvor: vostok.rs | Foto: Sputnjik/Valeriй Melьnikov | Datum:24.02.2016.


24.02.2016. - 10:44

ISKRA na Fejsbuku

Foto: Sputnjik/Valeriй Melьnikov

SAD su naterale Evropsku uniju da uvede sankcije Rusiji, dok sama EU to nije nameravala, izjavila je zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova.

Politika SAD je usmerena na ograničavanje, ne samo Rusije, već i EU, smatra zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova.

„Akcije Vašingtona su realizacija politike ograničavanja, ali u ovom slučaju ograničavanja, ne samo Rusije, već i Evrope“, rekala je Zaharova u intervjuu listu „Argumenti i fakti“.

Po njenim rečima, SAD, između ostalog, pokušavaju da ne dozvole jačanje veza Rusije i EU.

„Dozvoliti tesne veze između Evrope i Rusije — znači jačati ih obe. Upravo Vašington je naterao EU da uvede sankcije što su priznali i Bajden i Keri. EU nije nameravala to da uradi, ali su izvršili pritisak na nju. Na koji način su izvršili pritisak? Koje argumente su SAD koristile? Dobro je pitanje za budućnost. I jednog dana ćemo to saznati“, odgovorila je Zaharova.


Kategorija: Rusija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: