Gačanka Ana Gajić najbolja sportistkinja Srpske u 2017. godini | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Gačanka Ana Gajić najbolja sportistkinja Srpske u 2017. godini

Izvor: SRNA | Datum:15.12.2017.

Odbojkašica Ana Gajić najbolji je sportista Republike Srpske za 2017. godinu, odlučio je žiri 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji "Glasa Srpske".

Ana Gajić - Foto: RTRS

Gajićeva je nagradu zaslužila odličnim igrama u dresu "Bimal Jedinstva" iz Brčkog, višestrukog uzastopnog osvajača svih trofeja na domaćoj sceni, a ove sezone sa svojim klubom osjetila je i atmosferu Lige šampiona.

"Ovo je veoma značajno priznanje koje će zasigurno biti podstrek za moju dalju karijeru. Veliko hvala svim mojim prijateljima, porodici i svima koji su me podržavali da stignem do ove nagrade", rekla je novinarima Gajićeva, kojoj je nagradu uručio predsjednik ovogodišnjeg žirija proslavljeni košarkaš Nenad Krstić.

Drugo mjesto zauzeo je plivač Nikola Bjelajac koji nije mogao da prisustvuje manifestaciji u Banskom dvoru, jer učestvuje na Evropskom prvenstvu u Kopenhagenu, dok je treći bijatlonac Mladen Plakalović.

Poslije troje najboljih slijede kajakaš Darko Savić, atletičar Mladena Petrušić, rukometaš Đorđe Ćelić, vaterpolista Srđan Stevandić, džudista Borislav Bogdanić, stonoteniser Sanja Milojica i bokser Dašo Simeunović.

Osim za deset najboljih sportista, nagrade su dodijeljene u još deset kategorija, te je titulu najboljeg sportiste iz Republike Srpske, nagrade koja je ustanovljena ove godine, osvojio svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva, koji je u kimonu Srbije pokorio svijet u Budimpešti.

Majdovu je nagradu uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istakao da su sportisti najbolji ambasadori grada i zemlje iz koje potiču.

Za najboljeg trenera proglašen je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba "Krupa" Slobodan Starčević, dok su titulu ambasadora sporta ponijeli vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i košarkaški trener Zoran Mikeš.

Jedna plaketa za doprinos i razvoj specijalnih paralelnih veza Srpske i Srbije po tradiciji je otišla u ruke predsjedniku žirija Nenadu Krstiću.

Dugogodišnji sportski radnici u plivanju i atletici Milan Jejinić i Slavko Koprivica dobili su plaketu za doprinos i razvoj sporta, dok je plaketa za sportski događaj godine pripala Vaterpolo klubu "Banjaluka", koji je bio domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona.

Najbolji sportista u konkurenciji lica sa invaliditetom jeste član Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" Dragan Sikima, dok je povelja za izuzetan poduhvat godine otišla u ruke ski-instruktoru Igoru Božiću koji je slijepe heroine Tanju Latinović i Natašu Arsenović naučio da skijaju.

Plaketa "Glasa" posthumno je dodijeljena porodici teniskog vizionara Milana Miše Radakovića, koji je bio sinonim za banjalučki teniski čelendžer.

Prestižno priznanje za najboljeg sportskog novinara godine otišlo je u ruke novinara Alternativne televizije Andreja Kneževića.

Manifestaciji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Srpske, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, kao i drugi brojni predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, medijskog, sportskog, kulturnog i drugih sfera života.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: