Trebinje: Počelo orezivanje stabala | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Počelo orezivanje stabala

Izvor: JU Ekologija i bezbjednost Trebinje | Foto: JU Ekologija i bezbjednost Trebinje | Datum:06.02.2018.

Danas su službenici J.U. ” Ekologija i bezbjednost” Trebinje u saradnji sa A.D. Komunalno otpočeli sa radovima orezivanja stabala, u cilju mjera njege i zaštite stabala, gdje je korisnik HET Trebinje.

Poslovi su planirani u skladu sa Odlukom o komunalnom redu Grada Trebinja, po kojoj su korisnici zemljišta na čijoj površini se nalaze stabla drveća, dužni održavati stabla na način da se osiguraju mjere mehaničke i hemijske zaštite. Ove mjere podrazumijevaju orezivanje stabala od suvih i oboljelih grana, kao i preventivno tretiranje stabala hemijskim sredstvima u cilju spriječavanja napada patogenih organizama.

Ove aktivnosti se izvode u periodu mirovanja vegetacije tj. u toku zimskog perioda i od velikog su značaja za vitalnost stabala.

Redovne mjere njege i zaštite stabala su od velike važnosti i na taj nači se stablima može produžiti životni vijek i do trideset godina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: