Peta matematička konferencija okupila oko 90 univerzitetskih profesora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Peta matematička konferencija okupila oko 90 univerzitetskih profesora

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:05.06.2015.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić otvorio je danas na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Petu matematičku konferenciju Republike Srpske sa međunarodnim učešćem.

istaknutaMinistar Komić je istakao da mu je izuzetno drago što se već peti put održava matematička konferencija RS i izrazio uvjerenje da će uslijediti respektabilni rezultati konferencije.

“Ministarstvo nauke i tehnologije RS posvećuje posebnu pažnju razvoju nauke kroz organizaciju naučnih skupova, izdavanje naučnih časopisa i knjiga, te izradom naučnih projekata, tehnološkim razvojem, kao i radom na drugim segmentima koji treba da daju željeni kvalitet i ubuduće nastavićemo sa podizanjem nivoa kvaliteta ovakvih okupljanja”, naveo je Komić.

Dušan Jokanović, dekan na Fakultetu za proizvodnju i menadžment rekao je da je na konfereneciji prisutno oko 90 univerzitetskih profesora i mladih istraživača i da je konferencija planirana u šest sekcija, kao i da će biti promovisana dva toma zbornika radova sa prethodne konferencije.

„Cilj ove konferencije je promocija matematičke misli i promocija primjene matematike u raznim oblastima života. Smatram da je ovo jedan veliki naučni praznik i da su i Univerzitet u Istočnom Sarajevu i naš fakultet pokazali da mogu da organizuju ovako značajan skup i da dovedu najeminentnije matematičare iz okruženja“, istakao je Jokanović.

Učesnici dvodnevnog skupa su profesori sa univerziteta RS, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Rusije i Kanade, kao i predavači sa matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umjetnosti i Nacionalnog centra za naučna istraživanja iz Pariza.

Organizatori Pete konferencije matematičara Republike Srpske su Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje i Društvo matematičara RS, uz pomoć Ministarstva nauke i tehnologije RS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: