Ljubinje: Preko blata i lokvi do kuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinje: Preko blata i lokvi do kuće

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:20.02.2018.

Sa starim makadamskim drumom, više od 350 mještana naselja Vinogradi u Ljubinju bore se više od deset godina. Osim toga, problem im zadaje kanalizaciona i oborinska mreža. Do svojih domova, svakodnevno, dolaze gazeći blato i zaobilazeći brojne lokve. Ljeti je, kažu, još gore stanje. Od prašine i neprijatnog mirisa teško da mogu izaći ispred svojih kuća.


U ovom naselju ima oko 150 domaćinstava, u kojima živi oko 80-oro djece predškolskog i školskog uzrasta. Njihovi koraci do škole znatno su otežani, pričaju roditelji. Ono što im zadaje pravu muku jeste pogoršanje zdravstvenih tegoba njihovih mališana što je uslovljeno velikom količinom prašine tokom ljetnjih mjeseci.


Iako smo u civilizacijskim, tehničkim i tehnološkim tokovima odavno uznapredovali, u pojedinim slučajevima, ipak, ostanemo zatečeni. Jedan od takvih primjera jeste upravo stanje ovih devet ulica u ljubinjskim Vinogradima.

A šta o svemu ovome misle i kako se sa ovim problemom bore mještani, pogledajte u informativnoj emisiji "Glas Hercegovine", koja na našem programu počinje u 16:30 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: