Fond solidarnosti: Za liječenje još dvoje djece odobreno oko 65 000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fond solidarnosti: Za liječenje još dvoje djece odobreno oko 65 000 KM

Izvor: Srna | Datum:22.02.2018.

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu odobrio je dva nova zahtjeva za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu u ukupnom iznosu od 65.700 KM.

Iznos od 63.514 KM odobren je za liječenje u "AKH Klinici" u Beču, a 2.200 KM odobreno je za genetsko ispitivanje u laboratoriji za genetska ispitivanja u Tibingenu u Njemačkoj. 

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske je prethodno za ovu djecu odobrio 30 odsto sredstava, tako da su njihovi troškovi liječenja u potpunosti pokriveni, saopšteno je iz ovog fonda. 

Od početka rada Fonda solidarnosti, 1. januara, odobrena su sredstva za liječenje četvoro djece u inostranstvu za šta je izdvojeno 233.825 KM. 

Fond solidarnosti informacije o riješenim zahtjevima objavljuje na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja www.zdravstvo-srpske.org


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: