Otežano odvijanje saobraćaja na skoro svim pravcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otežano odvijanje saobraćaja na skoro svim pravcima

Izvor: Srna | Datum:23.02.2018.

Nove snježne padavine tokom noći dodatno su otežale odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, pa ugaženog snijega i poledice ima na skoro svim putnim pravcima, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a preko Romanije vidljivost je, zbog magle, mjestimično i ispod 20 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Poseban oprez neophodan je na putevima Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Trnovo-Foča preko Rogoja, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Teslić preko Borja i Mrkonjić Grad-Mliništa.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena na dionicama preko prevoja i u kotlinama.

Oprez zbog mogućnosti obrušavanja snježnih lavina neophodna je na putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini.

Saobraćaj je, zbog snježnih smetova, privremeno obustavljen na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine.

Na svim dionicama u višim predjelima i preko prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, vrše čišćenje i posipanje na svim dionicama, gdje je neophodno i puteve održavaju prohodnim.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH kolovozi su jutros mjestimično zaleđeni i klizavi, ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima,
a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Srbljani-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Otoka, Livno-Šujica-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo i Konjic-Sarajevo.

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kilograma na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

Opasnost od snježnih lavina postoji na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa i Dobro Polje-Brod na Drini.

Na auto-putu preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Izačić, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: