RUCZ: Spremno dočekati predstojeći hladni talas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RUCZ: Spremno dočekati predstojeći hladni talas

Izvor: Srna | Datum:23.02.2018.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, zbog hladnog artičkog vazduha sa sjevera koji će očekuje narednih dana, apelovala je na nadležne institucije u Srpskoj da spremno dočekaju ovaj hladni talas.

Iz Republičke uprave civilne zaštite apeluje na službe, prije svega, službe za zimsko održavanje puteva, službe koje se bave isporukom struje, vode, toplotne energije potrošačima, hitne medicinske pomoći i građane da spremno dočekaju ovaj hladni talas, navodi se u saopštenju. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Republiku Srpsku očekuje postepen porast snježnog pokrivača uz ledene dane. 

Od 25. do 28. februara očekuje se temperatura na planinama i mrazištima do -17 stepeni Celzijusa. Maksimalne dnevne temperature neće biti veće od nula stepeni Celzijusa. 

"Molimo da se obrati pažnja na one naše sugrađane koji nemaju krov nad glavom. Apelujemo na građane da pažljivo planiraju boravak na otvorenom, da koriste adekvatnu odjeću u skladu sa najavom meteorologa", ističe se u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: