Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljene turističke destinacije Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljene turističke destinacije Hercegovine

Izvor: SRNA | Datum:23.02.2018.

Na beogradskom Sajmu turizma danas su na štandu Republike Srpske predstavljene turističke destinacije Hercegovine, od Trebinja do Nevesinja.

Posjetioci štanda imali su priliku da vide kratku i efektnu video-prezentaciju dragulja Trebinja, Ljubinja, Bileće, Nevesinja, kao i da probaju vina autohtonih hercegovačkih sorti žilavke i vranca, kao i čuveni bilećki sir i hercegovački pršut.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da je Trebinje istočna kapija Srpske, baš kao što je Banjaluka zapadna, naglasivši da Republika Srpska u cijelosti predstavlja destinaciju koju vrijedi upoznati.

„Sajam je pokazao šta Republika Srpska stvarno ima. Želimo da se predstavimo na svim sajmovima u Evropi i u svijetu i sa ponosom možemo reći da je ono što nudimo jedinstveno na evropskim prostorima„, rekao je Gluhaković.

On je ukazao da je turizam jedina privredna grana koja bilježi dvocifren rast, te da je saradnja sa Srbijom i ostalim zemljama regiona u oblasti turizma sve jača.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Trebinje Marko Radić istakao je da trebinjski turizam bilježi rast, a da je vjerski turizam nešto što je za turiste najatraktivnije.

„Imamo našu Hercegovačku Gračanicu, manastire Tvrdoš, Zavalu, kao i vrijedne kulturno-istorijske spomenike. Ovdje postoje mogućnosti za avanturistički i adrenalinski turizam“, rekao je Radić.

On je istakao da se Trebinje nalazi na jednoj dobroj poziciji, na raskršću BiH, Crne Gore i Hrvatske.

„Do sada se radilo samo o tranzicionom turizmu, međutim, otvaranjem `Akva-parka` i drugim pratećim sadržajem dobili smo na atraktivnosti i nudimo konkretne i pune turističke sadržaje“, rekao je Radić.

Sajamskoj publici jubilarnog 40. Sajma turizma sutra će se predstaviti integrisani turistički proizvod regije Banjaluka i zapadne Krajine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: