U Stari grad automobilom može ući samo šestoro ljudi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Stari grad automobilom može ući samo šestoro ljudi

Izvor: Avaz.ba | Datum:23.02.2018.

Na ulazu u trebinjski Stari grad odnedavno se ne mogu koristiti stari daljinski upravljači koji su služili za spuštanje klipa prilikom ulaska odnosno izlaska iz najstarijeg gradskog jezgra.

Prema riječima Janje Ćapin, načelnice Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, novi sistem je u probnoj funkciji do kraja ovog mjeseca, nakon čega će biti pušten u rad.

- Pravo da automobil parkiraju unutar zidina Starog grada imaju samo oni vlasnici motornih vozila koji imaju garažu ili dvorište u koje može da se uveze automobil, a dobili su dozvolu od Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, kojih je svega šestoro. Ostali stanovnici i pravna lica koja imaju prebivalište, odnosno sjedište u Starom gradu i koji imaju motorna vozila, a nemaju mogućnost parkiranja u okviru Starog grada, mogu pod povlaštenim uslovima kupiti mjesečnu kartu za parkiranje u ulicama u neposrednoj blizini Starog grada - objašnjava Ćapin.

Za potrebe snabdijevanja ulaz u Stari grad biće otvoren svakim danom od 7 do 9 sati i od 14 do 16 sati, ali je i u tom periodu zabranjeno zadržavanje i parkiranje vozila na javnim površinama u Starom gradu.

Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove upozoravaju da će policijski službenici redovno kontrolisati rad i korištenje klipa na ulazu u Stari grad i da će on biti pod video nadzorom.

- Svako lice koje neopravdano zadržava ili zaustavlja motorno vozilo u Starom gradu ili koje nasilno pokuša spustiti ili oštetiti klip bit će prekršajno odnosno krivično gonjeno - ističe Ćapin.

Hitni slučajevi

Za ulaz u Stari grad u hitnim i opravdanim slučajevima, osim u vrijeme kad je klip otvoren, potrebno je nazvati broj 121. Daljinski upravljač od klipa za ulazak u Stari grad imaju i Hitna pomoć, vatrogasci, policija te gradska administracija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: