Završen zimski popis ptica u slivu Trebišnjice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završen zimski popis ptica u slivu Trebišnjice

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.02.2018.

Centar za održivi razvoj i ekologiju je i ove godine izvršio zimski popis ptica na slivu rijeke Trebišnjice.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, predsjednika CORIE-a, ovo je peta godina da se na našem području prebrojavaju ptice.

„Naši volonteri su popisali ptice kroz Popovo polje, u predjelima Trebinjskog i Bilećkog jezera, kao i u Dabarskom i Fatničkom polju. Uočili smo ptice koje inače borave na našim prostorima u zimskom periodu. Najbrojnije su galeb klaukovac, riječni galeb, ima dosta barske kokice, malog gnjurca, takođe je i dosta zastupljen i ćubasti gnjurac kao i divlje patke“, objasnio je Vukanović i dodao da za razliku od prethodnih godina su ptice bile veoma uznemirene, uplašene.

„Bilo je dosta preleta, nađeno je dosta čaura od lovačke municije što je dokaz da je na njih pucano“, kazao je Vukanović.

Međunarodni popis ptica vodenih staništa (International Waterbird Census – IWC) se po 52. put održava u Evropi i sjevernoj Aziji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: