Prebilovci: Završetak izgradnje parohijskog doma zavisi od donatora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prebilovci: Završetak izgradnje parohijskog doma zavisi od donatora

Izvor: Srna | Datum:26.02.2018.

U porti Hrama Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima počela je izgradnja parohijskog doma, čiji završetak zavisi od donatorskih sredstava, potvrdio je Srni paroh čapljinski Marko Gojačić.

On kaže da je za završetak doma potrebno 150.000 KM, te napominje da će se graditi onom dinamikom kako budu sredstva pristizala.

"Urađeni su početni radovi, izliveni temelji i ozidani zadovi, a pripremaju se radovi za ploču", rekao je Gojačić i dodao da su do sada srestva uglavnom uplaćivali Srbi koji žive u dijaspori, ali i privrednici i pojedinaca iz Hercegovine.

On kaže da su sredstva koja su dobili skoro utrošena u dosadašnje radove, ali da se očekuje da će ljudi koji su u mogućnosti pomoći da uskoro bude završen konak, koji će biti dio manastirskog kompleksa.

Gojačić je naveo da bi dom, ukoliko se obezbijede sredstva, mogao da bude završen do kraja ove godine ili početkom sljedeće.

"Aplicirali smo kod Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske za 50.000 KM i očekujemo pozitivan odgovor", rekao je Gojačić.

On kaže da se neće zaduživati, te je apelovao na sve ljude dobre volje da pomognu Prebilovce i pruže bilo kakvu pomoć da bi kompleks bio izgrađen.

Svi koji žele i koji su u mogućnosti prilog mogu da uplate na namjenski račun kod Unikredit banke.

Za uplate iz inostranstva aktivan je račun Srpske pravoslavne crkvene opštine Čapljina.

Broj žiro računa za uplate kod Unikredit banke je 3381102246138904.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: