I danas hladno sa snijegom, najviša temperatura oko -5 | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

I danas hladno sa snijegom, najviša temperatura oko -5

Izvor: RTRS | Foto: Herceg TV | Datum:27.02.2018.

Danas vrlo hladno i oblačno uz snijeg.

Od sredine dana padavine slabe i popodne će biti oblačno uz provejavanje slabog snijega. Vetar slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura oko -5 stepeni.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Kalinovik, Sokolac i Han Pijesak minus 18, Gacko minus 14, Rudo, Mrakovica, Drinić i Nevesinje minus 13, Višegrad, Istočno Sarajevo, Srebrenica, Šiovo, Mrkonjić Grad minus 12, Foča minus 11, Krupa na Uni i Zvornik minus 10, Novi Grad i Ribnik minus devet, Bileća, Srbac, Banjaluka, Prijedor, Mlječanica i Bijeljina minus osam i Trebinje minus pet stepeni Celzijusovih.

Hladan arktički vazduh sa sjevera donio je ledene dane i u Republiku Srpsku i BiH.

Sa snijegom i minusima, prema prognozama, borićemo se i narednih nekoliko dana. Od ponedjeljka, 5. marta, trebalo bi da bude suvo i sve toplije, sa temperaturom iznad 10 stepeni Celzijusovih.

Nove snježne padavine i veoma niska temperatura tokom noći dodatno su otežali i usporili odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, a za sve kategorije vozila neprohodni su pravci Mrkonjić Grad-Glamoč preko prevoja Mliništa i Novo Selo-Šipovo, kao i regionalni put Ulog- Klanci preko prevoja Morine.

I na ostalim putevima u višim predjelima i preko planinskim prevoja saobraća se otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ovim dionicama za autobuse i teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca, navode iz AMS i izdvajaju pravce Sarajevo-Sokolac preko Romanije, Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Trnovo-Foča preko Rogoja, Banjaluka-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Čađavica preko Manjače i Kotor Varoš-Teslić preko Borja.

Zbog izrazito niske temperature, poledice ima i na većini puteva u nižim predjelima.

Putne službe vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica, ali niska temperatura usporava djelovanje posipnog materijala, ističui iz AMS.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: