Savez sindikata RS: Saopštenje za javnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Savez sindikata RS: Saopštenje za javnost

Izvor: Savez sindikata RS/Herceg TV | Datum:27.02.2018.

Na našu adresu stiglo je Saopštenje za javnost Saveza sindikata Republike Srpske, koje prenosimo u cjelosti:

Napuštanje Saveza sindikata Republike Srpske od strane pojedinaca iz Sindikata uprave RS nije i ne može ugroziti funkcionisanje i djelovanje većinske i reprezentativne  organizacije radnika na nivou Srpske.

Analizom stanja na terenu u narednim danima će biti utvrđeno koliko je članova Sindkata uprave RS zaista zainteresovano da Savez sindikata RS, u odnosu na ono što radi rukovodstvo ove grane.

Savez sindikata RS smatra da je rukovodstvo Sindakata uprave RS donijelo ishitrenu i lošu odluku za njih same, a najveći rizik i štetu snosiće radnici zaposleni u upravi, pred kojima se narušavaju osnovni principi sindikalizma – radnička masovnost i solidarnost, zbog čega dolazi do usitnjavanja sindkalnih organizacija, a samim tim i opadanja njihove moći.

Takođe, simptomatično je da je odluka rukovodstva Sindikata uprave RS donesena bez konsultacija sa sindikalnim članstvom i bez rasprava sa sindikalnim organizacijama u okviru ove grane.

Skupština Sindikata uprave RS održana je pod velom tajnosti i sa potpunom zabranom prisustva javnosti , kako medija, tako i onih u čije je ime odluka donijeta.

Iskustva sindikata u najbližem okruženju, ali i regionu pokazuju da je sindikalni avanturizam opasan i utopistički, i takvi sindikati brzo nestaju sa sindikalne scene, a radnici koji su slijedili taj put, ostaju nezaštićeni, neorganizovani i prepušteni sebi.

Savez sindikata RS i njegove članice nastaviće nesmetano svoj rad i bezrezervnu borbu za prava radnika i poboljšavanje njihovog položaja.

Pozivamo sve članove sindikata na jedinstvo i solidarnost, jer je moć sindikata u njihovim rukama.

Informativna služba SSRS

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: