Uskoro gradnja 32 stana za izbjegle i socijalno ugrožene | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro gradnja 32 stana za izbjegle i socijalno ugrožene

Izvor: SRNA | Datum:09.06.2015.

Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović uručio je danas u Trebinju ključeve od stambenog objekta za romsku porodicu, i najavio skoru izgradnju dvije stambene jedinice za izbjeglo i raseljeno stanovništvo, te socijalno ugrožene porodice sa područja ove lokalne zajednice.

Jović je istakao da je još jedna romska porodica na području Trebinja ostala stambeno nezbrinuta, te da će i ona uskoro dobiti kuću.

"Ministarstvo će i ubuduće raditi na socijalizaciji i uvođenju Roma u društvene tokove, odnosno da se školuju da bi mogli lakše da se zaposle", rekao je Jović.

On je istakao da je za Trebinje veoma bitan projekat "CEB 2" čija je vrijednost 2.600.000 KM, a koji podrazumijeva dogradnju i sanaciju Doma penzionera za 30 porodica, te izgradnju dva stambena objekta po 16 stambenih jedinica.

"Od toga je 600.000 KM učešće grada Trebinje koje mora što prije odrediti lokaciju gdje će se graditi zgrade, te sve urbanističke saglasnosti i dozvole koje su u njihovoj nadležnosti što prije poslati entitetskom ministarstvu i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice", naglasio je Jović.

On je napomenuo da je sa rukovodstvom grada razgovarao i o infrastrukturnim problemima koje imaju izbjeglička naselja, te rekao da će nakon formiranja komisije, na nivou Savjeta ministara BiH, odnosno Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i na osnovu dopisa interesovanja gradske uprave Trebinje pomoći u poboljšanju infrastrukture na tim lokacijama.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je imao konstruktivan razgovor sa Jovićem o problemu raseljenih lica i povratnika kao socijalnih kategorija, te izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

"Grad će aplicirati prema određenim sredstvima koja su na raspolaganju Savjetu ministara BiH, što će rezultirati gradnjom objekata za ove kategorije stanovništva", istakao je Vučurević.

On je napomenuo da se kolektivni centar nalazi u prigradskom naselju Lastva, gdje je dvadesetak porodica nezbrinuto, te rekao da je smisao da se stambene jedinice grade tamo gdje se zadovoljava ciljana populacija i da je, u ovom slučaju, najbolje rješenje da to bude, upravo Lastva.

Vučurević je precizirao da će stambene jedinice biti građene za izbjegla i raseljena lica, te za jedan broj višečlanih porodica koje su na ivici egzistencije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: