Nevesinjske olikaše u gostilo Udruženje Nevesinjaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjske olikaše u gostilo Udruženje Nevesinjaca

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:09.06.2015.
Najbolji učenici OŠ „Risto Proroković“ puni lijepih utisaka završili su nagradnu ekskurziju po Srbiji. Nezaboravno druženje, obilazak srpske prijestonice, posjetu javnim ustanovama i kulturno-istorijskim mjestima obezbijedilo im je Udruženje Nevesinjaca u Beogradu. Stalni zaljubljenici u zavičaj i ove godine su željeli da obraduju  nosioce diplome „Vuk Karadžić“ i učenike koji su postigli zapažene sportske rezultate, pa su zemljake pozvali u goste. Kako i priliči ovom Udruženju sa mnogo volje i iskrenosti organizovan je četvorodnevni boravak sa mnogo sadržaja, druženja i sklopljenih prijateljstava.

Prije dolaska u Beograd nevesinjski odlikaši su posjetili Kraljevo i Manastir Žiču, a već narednog dana bili su gosti u Narodnoj Skupštini Srbije i Narodnoj bilioteci.Obišli su i  Hram Svetog Save, Manastir Rakovicu, Spomen park Jajinci, Beogradsku tvrđavu, Muzej „Nikole Tesle“, Adu Ciganliju, Avalski toranj... Pri povratku u Nevesinje svratili su u Oplenac i Drvengrad. Većina nevesinjskih osnovaca po prvi put je bila u prilici da posjeti tako značajna kulturno – istorijska mjesta.

Snažan utisak na njih ostavilo je i potpisivanje Povelje o bratimljenju nevesinjske osnovne škole i OŠ „ Duško Radović“. Svi se nadaju da će se tek razviti prava prijateljstva među školarcima i da će biti prilike da i beogradski osnovci dođu u Nevesinje.

Otvoreno pismo – zahvalnica OŠ „Risto Proroković“ Nevesinje

OŠ „Risto Proroković“  najiskrenije i najtoplije  se zahvaljuje Udruženju Nevesinjaca u Beogradu za četiri nezaboravna dana koja su  im priredili u Srbiji.

Spisak onih kojima dugujemo zahvalnost je podugačak, ali ipak moramo pomenuti  one sa kojima smo se družili tokom boravka u Srbiji: Zorana Janjića, Zorana Ivaniša, Blagoja Milinića, Mitra Đerića,Đorđa Buhu, Đorđa Ninčića, Dušana Milovića, Sava Papića , Žarka Samardžića, Vukašina Dragovića , Jovana i Mladena Šipovca, Tripa Brenja i Sava Žerajića.

Veliku zahvalnost dugujemo Milanu Janjiću i njegovoj porodici, koja nas je srdačno s ljubavlju  ugostila u  Kraljevu, te porodici Arsenijević iz Topole koja nas je ugostila sa puno pažnje u svom toplom i harmoničnom domu.

Posebno smo ponosni na bratimljenje sa OŠ „Duško Radović“ na Novom Beogradu, takođe u organizaciji Udruženja Nevesinjaca u Beogradu koji su ujedno bili i kumovi našeg bratimljenja. Ovim putem našim pobratimima izražavamo veliku zahvalnost za prelijepo druženje i doček u bratskoj školi na čelu sa gospodinom Radojicom Tadićem.

Dragi naši srdačno vas pozdravljamo i s nestrpljenjem čekamo u našem voljenom Nevesinju!

Za svu vašu ljubav , iskrenost i dobrotu, mi ljubavlju uzvraćamo!

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: