Smanjen broj krivičnih djela | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Smanjen broj krivičnih djela

Datum:10.06.2015.

Na današnjoj konferenciji za novinare izvještaj o radu Centra za maj 2015.godine, prezentovali su načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Milivoje Vuković i načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović.

«Broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira u maju 2015. godine manji je za oko 34% a broj saobraćajnih nezgoda smanjen za oko 30% u odnosu na maj 2014.godine» rekao je načelnik Centra i naveo da je, u prošlom mjesecu, ukupno prijavljeno 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 23 saobraćajne nezgode.

Načelnik Vuković je dodao da narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno u kojem učestvuje pet ili više lica, nije bilo kao ni saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama.

U odnosu na maj 2014.godine evidentirano je oko 9% manje prekršaja po saobraćaju, a od ukupno 198 isključenih vozača iz saobraćaja 138 isključeno je zbog vožnje pod dejstom alkohola.

Govoreći o radu policije u zajednici načelnik Centra istakao je dobru saradnju sa predstavnicima vaspitno obrazovnih ustanova s obzirom na proslavu maturskih večeri i naveo da su sve organizovane maturske večeri protekle bez ijednog incidenta.

«Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje ukupno je evidentirano 30 krivičnih djela što je manje za oko 9% u odnosu na maj 2014.godine, broj krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta smanjen je za 32% u odnosu na maj prošle godine» rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije i dodao da se od teških krivičnih djela u maju mjesecu dogodilo krivično djelo «Teško ubistvo» i da je Centar Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavio izvještaj protiv jednog lica.

Krivična djela protiv imovine smanjena su za oko 45% u odnosu na isti period prošle godine.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta dokumentovana su četiri krivična djela i nadležnim tužilaštvima podnesena tri izvještaja protiv ukupno 11 lica.

«Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje, u maju mjesecu, iz oblasti ratnog zločina dokumentovali su četiri krivična djela protiv pet lica za krivična djela počinjena, tokom 1992.godine, nad licima srpske nacionalnosti na području opštine Jablanica» rekao je Miljanović..


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: