Opština Nevesinje nastavlja saradnju sa UNDP-om | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Nevesinje nastavlja saradnju sa UNDP-om

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.06.2015.
Rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Jurij Afanasijev razgovarao je danas sa rukovodstvom Opštine Nevesinje o nastavku saradnje u projektima  Razvojnog programa UN-a.

Afanasijev je obavijestio načelnika opštine Momčila Šiljegovića  da je UNDP počeo realizaciju dva nova projekta u koje bi mogla biti uključena i opština Nevesinje kao dosadašnji partner u razvojnim programima. Prvi je iz oblasti turizma i nosi naziv „Via Dinarika“, a  ima za cilj smanjenje ekonomskih, socijalnih i regionalnih razlika kroz afirmaciju rekreativnog turizma. Kako je objasnio  Afanasijev,  drugi projekat se odnosi na lokalni razvoj sa fokusom na zapošljavanje i podršku malim preduzećima.

 Rezidentni predstavnik je najavio da će  i aktuelni projekat „Energetska efikasnost“ biti proširen, što znači da će UNDP sufinansirati  renoviranje kompletne  zgrade opštinske uprave.

Načelnik Momčilo Šiljegović podsjetio je da je 2012. godine sa UNDP – om potpisan Memorandum o saradnji, a prvi projekat odnosio se na izradu Strategije razvoja opštine Nevesinje do 2023. godine.

- Posljednja dva projekta  urađena sa UNDP -om  „Unapređenje infrastrukture u industrijskoj zoni Kilavci“ i „Formiranje mikro preduzeća u saradnji sa dijasporom“  uspješno su završena - naglasio je Šiljegović i dodao da sada postoji mnogo veće interesovanje investitora za ovakav vid saradnje.

Šiljegović je izrazio nadu da će opština Nevesinje zavrijediti pažnju UNDP - a i u novim projektima najavljenim za naredni period. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: