Povodom jubileja HET-a: HELENA BRAJIĆ I SERGEJ MANDIĆ najbolji na literarnom i likovnom konkursu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povodom jubileja HET-a: HELENA BRAJIĆ I SERGEJ MANDIĆ najbolji na literarnom i likovnom konkursu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.03.2018.

Učenica 9. razreda područnog odjeljenja u Lastvi Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Helena Brajić osvojila je prvu nagradu na konkursu za najbolji literarni rad na temu „Tebi što pojiš i hraniš – besmrtna ljepotice“, koji su povodom obilježavanja pola vijeka Hidroelektrane „Trebinje 1“ raspisali Hidroelektrane na Trebišnjici i glavni medijski pokrovitelj Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje.

Drugo mjesto podijelili su litararni radovi Helene Ivelja, učenice 6. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Mie Mijanović iz 8. razreda škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Miljani Marić, učenici 7. razreda područnog odjeljenja u Petrovom polju Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Na konkursu za najbolji likovni rad na temu „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“ prvu nagradu osvojio je Sergej Mandić, učenik 3. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, drugonagrađena je Jana Musić iz 4. razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Momčilu Ćaćiću iz 5. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Hidroelektrane na Trebišnjici će nagraditi autore najboljih literarnih i likovnih radova, a za prva mjesta nagrada je laptop, za druga – tablet, dok će treća mjesta biti nagrađena kompletima školske lektire.

Posebnim poklonom – kompletom nastavnih učila u vrijednosti od 300 KM – biće nagrađen kolektivni likovni rad djece sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Na literarni i likovni konkurs povodom jubileja HET-a pristiglo je ukupno 246 radova, od čega 188 likovnih i 58 literarnih.

Dospjele radove ocijenivali su članovi literarne i likovne komisije, na čijem čelu su bili Novica Telebak, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Trebinje i urednik izdavačke djelatnosti Književne zajednice „Jovan Dučić“ Trebinje i mr Vladimir Kosić, redovni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje.

Uručenje nagrada najboljima zakazano je za sutra od 10 časova u prostorijama Hidroelektrana na Trebišnjici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: